Konyaspor Kartal’la yüksekten uçamadı!

İttifak Holding Konyaspor, sezonun ilk haftası takımın başına getirdiği Teknik Direktör İsmail Kartal’la istediği başarıyı yakalayamadı. İlk yarısı sona eren 2020/2021 sezonunda yeşil beyazlılar çıktığı 20 maçta 6 galibiyet, 5 beraberlik ve 9 da yenilgi alarak 23 puan topladı.
Konyaspor Kartal’la yüksekten uçamadı!

Süper Lig’de 2020/2021 sezonunun ilk haftasında Konyaspor’da teknik direktör şoku yaşandı. Yeşil beyazlılarda yönetimle görüş ayrılığına düşen Bülent Korkmaz, yeşil beyazlıların ilk maçına birkaç gün kala takımdan ayrılmıştı. Konyaspor yönetimi yapılan istişareler sonucu kısa süre içinde Teknik Direktör İsmail Kartal’ı takımın başına getirdi. Daha önce Konya Şekerspor’da da görev yapan ve şehre yabancı olmayan deneyimli teknik adam, Konyaspor’a önemli hedeflerle geldi. Yeşil beyazlı camiayla yükselişe geçmeyi hedefleyen İsmail Kartal, sezonun ilk yarısında beklentilerin uzağında kaldı. Bu sezon 21 takımlı oynanan Süper Lig’de ilk yarısını BAY geçen 20 maça çıkan Kartal’ın Konyaspor’u, 6 galibiyet, 5 beraberlik ve 9 da yenilgi alarak 23 puan toplayabildi.

ŞAMPİYONLARI YENDİ AMA BAŞARI GELMEDİ

İsmail Kartal, Konyaspor tarihinde bir ilki gerçekleştirdi. Yeşil beyazlılar bu sezon ilk kez aynı devre içinde ‘üç büyükler’ olarak adlandırılan İstanbul’un şampiyon takımları Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasaray’ı mağlup etmeyi başardı. Kartal’ın öğrencileri, bu başarıya karşılık diğer maçlarda beklenen performansı gösteremedi. Özellikle son haftalarda ciddi düşüşe geçen Konyaspor, son 4 maçının 3’ünden üst üste mağlup ayrılırken son maçında sahasında oynadığı Antalyaspor karşılaşmasından beraberlikle ayrıldı. 5 Ocak’ta iç sahada oynadığı Galatasaray maçından bu yana 3 puana hasret kalan yeşil beyazlılar, 20 maçlık periyotta rakip kalelere 27 gol gönderirken, kalesinde de 27 gol görüp averajı sıfırladı.

HÜSEYİN KOYUNCUOĞLU / YENİ HABER GAZETESİ