Konyaspor kritik maçta Yeni Malatyaspor'u konuk ediyor

İttifak Holding Konyaspor, Süper Lig'in 5. haftasında bugün sahasında Yeni Malatyaspor'u konuk edecek. Bu sezon mağlubiyet üzüntüsü yaşamayan yeşil beyazlıların ligdeki yönünü belirleyecek mücadele saat 16.00'da başlayacak.
Konyaspor kritik maçta Yeni Malatyaspor'u konuk ediyor

Süper Lig'de bu sezon 3 maça çıkan ve aldığı 2 beraberlik, 1 galibiyetle 5 puan toplayan İttifak Holding Konyaspor, milli ara öncesi puan cetvelinde 11. sırada yer almıştı. Bu sezon mağlubiyet üzüntüsü yaşamayan Anadolu Kartalı, bugün sahasında Yeni Malatyaspor'u konuk edecek. Ligdeki yönünü belirleyecek bu maçtan galibiyetle ayrılmayı hedefleyen yeşil beyazlılar, Yeni Malatyaspor karşılaşmasına kırılma maçı olarak bakıyor. Locaların yarı kapasiteyle açılmasıyla bu karşılaşmada 500'e yakın futbolseverin maçı stadyumdan takip etmesi bekleniyor. İttifak Holding Konyaspor ile Yeni Malatyaspor arasında oynanacak Süper Lig 5. hafta maçı MEDAŞ Konya Büyükşehir Stadyumu'nda saat 16.00'da başlayacak. Karşılaşmayı Turgut Doman yönetecek.

KONYASPOR'DA 4 EKSİK

İttifak Holding Konyaspor'da Yeni Malatyaspor maçı öncesi 4 eksik bulunuyor. Yeşil beyazlıların ilk maçı olan Gençlerbirliği karşılaşmasında sakatlanan ve sezonu kapatan Marin Anicic ile sakatlıkları devam eden Volkan Fındıklı, Alper Uludağ ve Uğur Demirok bu maçta forma giyemeyecek. Konuk ekip Yeni Malatyaspor'da ise bu karşılaşma öncesi ayak bileğine aldığı bir darbe sonucu sakatlanan Zuqui forma giyemeyecek.

MALATYA 2018'DEN BERİ ZORLUYOR

Süper Lig tarihinde Yeni Malatyaspor ile 6 kez karşılaşan İttifak Holding Konyaspor yalnızca bir kez galibiyet sevinci yaşadı. Rakibiyle söz konusu maçlarda 4 kez berabere kalıp 2 maçını kaybeden Anadolu Kartalı, tek galibiyetini Ağustos 2018'de deplasmanda Milosevic'in golüyle almıştı. Öte yandan yeşil beyazlılar, Malatya temsilcisiyle geçen sezon çıktığı iki maçı da kazanamazken, kaleci Serkan Kırıntılı bu iki maçta da kırmızı kart görmüştü. Sezonun ilk yarısında Konya'da oynanan maçı Yeni Malatyaspor 2-0 kazanırken Malatya'da oynanan maç 1-1 eşitlikle sona ermişti.

İÇ SAHADA BOL GOL

İttifak Holding Konyaspor'un iç sahada oynadığı son 3 Süper Lig maçı toplan 17 gole sahne oldu. Konya'da söz konusu süreçte maç başı yaklaşık 6 gol atılırken, aynı oran daha önceki 11 karşılaşmada kaydedilmişti. Yeşil beyazlılar, sahasındaki son 3 maçında Başakşehir, Alanyaspor ve Beşiktaş'la karşılaştı. Geçen sezonun 32. haftasında Başakşehir'i 4-3'lük skorla mağlup eden Anadolu Kartalı, yedek ağırlıklı kadroyla çıktığı son hafta maçında ise Alanyaspor'a 3-2 mağlup olmuştu. Bu sezon içeride oynadığı tek maçta Beşiktaş'ı konuk eden yeşil beyazlılar, rakibini 4-1'lik farklı skorla geçerek hanesine 3 puanı yazdırmıştı.

MUHTEMEL 11'LER

KONYASPOR: Sehic, Guilherme, Ahmet, Abdülkerim, Skubic, Amir, Jevtovic, Milosevic, Ömer Ali, Shengelia, Kravets

Teknik Direktör: İsmail Kartal

YENİ MALATYASPOR: Herrera, Acquah, Cueva, Lukoki, Wallace, Tetteh, Ahmed, Semih, Hafez, Chebake, Adem

Teknik Direktör: Hamza Hamzaoğlu

STAT: MEDAŞ Konya Büyükşehir

HAKEM: Turgut Doman

SAAT: 16.00

YAYIN: beIN SPORTS HD2
 

HÜSEYİN KOYUNCUOĞLU / YENİ HABER GAZETESİ