Konyaspor'un maçı kazanma taktiği

Konyaspor cumartesi günü Fenerbahçe ile erteleme mücadelesinde karşı karşıya gelecek. Yeşil beyazlıların zorlu deplasmanda puanla nasıl çıkar, Stanojevic’in Kadıköy planı ve Fenerbahçe’nin oyunu analiz haberimizde.
Konyaspor'un maçı kazanma taktiği

Ligde son haftalarda üst üste yenilgiyle ayrılan ve gol yollarında büyük sorun yaşayan Arabam.com Konyaspor yarın Ülker Stadyumu’nda Fenerbahçe’nin konuğu olacak. Yeşil beyazlıların deplasmanda puanla çıkması için en iyi bildiği şeyi yapması lazım, savunma. Ligin en az gol yiyen 3. takımı olan yeşil beyazlılar, ligin en çok gol atan takımına karşı deplasmanda iyi savunma vermesi gerekecek.

durdur-kazan-1.jpg

GÖREV SAVUNMADA
Abdülkerim Bardakçı gittikten sonra savunmadaki liderlik boşluğunu Calvo ile dolduran Konyaspor, Calvo- Adil Demirbağ tandemi sonrasında ligde 6 maçta kalesini gole kapattı. Anadolu Kartalı 23. Hafta itibariyle yediği 22 golle en az gol yiyen 3. takım. Fenerbahçe’nin hızlı hücumlarına karşı Konyaspor cephesi ikinci bölgede Soner ve Bouchalakis ile orta alanda tampon yapması bekleniyor.

gorev-savunmada-2.jpg

Fenerbahçe nasıl oynayacak?
J. Jesus göreve gelmesinin ardından ağırlıklı olarak hücumu düşünen sarı lacivertliler bu sezon toplam 52 gol atarken, 24 gol yedi. Sarı lacivertliler 36 dakikada 1 gol atıyor, 79 dakikada bir gol yiyor. Ev sahibi takım Konyaspor karşısında yoğun pres ile en çok gol bulduğu 10-20 dk aralığında yine skor üretmeye çalışacak. Fenerbahçe maç başına 2.48 gol atıyor ancak ortalama her maçta kalesinde golü görüyor. Konyaspor oyun disiplininden kopmadığı takdirde sarı lacivertlilerin risk aldığı dakikalarda gol bulabilir. Bu konuda en çok görev E. Çekici – Kondrad ve Mame Diouf inisiyatif alması gerekecek.

ilk-maci-unutmayalim.jpg

İlk maçı unutmayalım

Konyaspor ile Fenerbahçe’yi karşı karşıya getirecek mücadelenin ilk perdesinde sarı lacivertliler Eskişehir’deki deplasmana en çok gol atan, en çok pozisyon bulan ve en fazla gol beklentisi olan takım olarak çıkmıştı. Ancak yeşil beyazlılar o dönemde rakibini kilitlemişti. Ligin en çok gol atan takımı Eskişehir’de kaleyi bulan isabetli şutu olmadı. Stanojevic deplasmanda ilk galibiyetini arayacak.

UFUK KENDİRCİ- YENİ HABER GAZETESİ

Etiketler :