Konyaspor maçında top oyunda kalmadı

Konyaspor- Antalyaspor mücadelesinde uzatmalarla dahil toplam 100 dakika süren mücadelede; ​​​​​​​kalecilerin topu oyunu oyuna sokması, taç-frikik süreleri, sakatlıklar ve gol sevinçlerinden dolayı top oyunda sadece 56 dakika kaldı. Futbol etkilendi.
Konyaspor maçında top oyunda kalmadı

Top oyunda durmadı. Türk futbolunun en büyük sorunlarından birisi olan topun sahada az kalma sorunu Konyaspor- Antalyaspor maçında da kendisini gösterdi. Süper Lig'te 28. haftanın açılış müsabakasında 1-1 biten müsabakada top sahada toplam 56 dakika 2 saniye sahada kaldı. İlk yarıda 2 ikinci yarıda 7 dakika ekstra gelen uzatmalarla 100 dakikaya yakın geçen sürede neredeyse yarısı kadar aktif oynandı.

site-2.jpg

GROENENDİJK ŞİKAYET ETMİŞTİ
Kalecilerin topu oyunu oyuna sokması, taç-frikik süreleri, sakatlıklar ve gol sevinçlerinde geçen süreler nedeniyle Konyaspor-Antalyaspor maçında 44 dakika top sahada olmadan süre geçti. İkinci yarıda özellikle çok fazla durmuş, Antalyaspor'da Teknik Adam Groenendijk bu durumdan şikayet etmişti. Topun oynanmamış kabul eden süre ile ilgili ilk müdahale 2022'de Dünya Kupası'nda gelmişti.

site-1-001.jpg

BASKETBOL KURALLARI GELEBİLİR
Katar'da düzenlenen şampiyonada maç sonlarına gelen uzatma dakikaları arttırılarak daha fazla atak yapılma şansı tanınmıştı. Bu doğrultuda FIFA ve IFAB'ın İngiltere'de gerçekleştireceği yıllık toplantıda maçlarda topun oyun kalma süresini artırabilmek için değişiklik önerilerini tartışacak. Times'ta yer alan haberde, yarınki toplantıda FIFA ve IFAB'ın 3 öneriyi değerlendireceği belirtildi. Haberde, basketbolda olduğu gibi maçlarda sürenin durdurulmasının da önerilerinden biri olduğu aktarıldı.

 Muhabir
Etiketler :