Konyaspor, Mak’ın gidişiyle zarardan kâr elde etti

İttifak Konyaspor Kulübü, sezon sonuna kadar anlaşmaya vardığı fakat verim alamadığı Robert Mak'ın kendi isteğiyle takımdan ayrılmasıyla zarardan kâr etmiş oldu. Böylelikle yeşil beyazlıların yaklaşık 200 Bin Euro'su kasasında kaldı.
Konyaspor, Mak’ın gidişiyle zarardan kâr elde etti

Koronavirüs sebebiyle ailesinin yanında olmak isteyen ve yöneticilerin onaylamasıyla İttifak Holding Konyaspor'la olan sözleşmesini karşılıklı fesheden Robert Mak, yeşil beyazlıları kâra geçirdi. Devre arasında Rusya'nın Zenit kulübünden transfer edilen Mak, yarım sezonluğuna 350 Bin Euro bedelle imza atmıştı. Takıma transferinin ardından yaşadığı sakatlıkla bir türlü istikrar yakalayamayan Slovak futbolcu, Konyaspor formasıyla sadece 4 maça çıkabildi. Antalyaspor, Göztepe, Kayserispor ve Kasımpaşa maçlarında forma giyen Mak, yeşil beyazlı formayı 204 dakika terletirken, herhangi bir gol katkısı sağlayamadı.

MALİ YÜKTEN KURTARDI

Robert Mak'ın takımdan ayrılmasıyla yeşil beyazlılar mali bir yükten kurtulmuş oldu. Slovak oyuncunun takımdan ayrılmaması halinde diğer masraflar hariç yaklaşık 200 Bin Euro daha garanti alacağı vardı. Yeşil beyazlıların yollarını ayırdığı Robert Mak, 1991 yılında doğdu. Sağ ve sol kanatlarda görev yapabilen futbolcu ülkesinin milli takımında da forma giydi. Profesyonel kariyerine 2008 yılında Manchester City kulübünde başlayan Mak, ardından FC Nürnberk, PAOK ve Zenit takımlarında görev yaptı. Slovak oyuncu, devre arasında yeşil beyazlılara büyük umutlarla transfer edilmişti.

YENİ HABER