Konyaspor Mart'ta az konuşuldu

İttifak Holding Konyaspor Kulübü, Mart ayında en az konuşulan takımlar arasında yer aldı. Medya Takip Merkezi tarafından yapılan araştırmada, yeşil beyazlılar geçtiğimiz ay Süper Lig takımları arasında en çok konuşulan 11.takım olarak kayıtlara geçti.
Konyaspor Mart'ta az konuşuldu

Medya Takip Merkezi’nin Mart ayı kapsamında yaptığı medya araştırmasına göre, Koronavirüs geçtiğimiz ayın spor gündemini de etkiledi. Dünya genelinde vaka sayısı giderek artan salgın spor faaliyetlerini de durdurdu. Futbolda da pek çok lige ve turnuvaya ara verildi. Avrupa’da yerel ligler ve Şampiyonlar Ligi süresiz ertelenirken EURO 2020 Avrupa Futbol Şampiyonası 2021 yazına ertelendi. Birçok kulübün ödeyeceği maaşlarda indirime gitme kararı almasıyla, virüs salgını futbolcu maaşlarını da etkilemiş oldu.

MART’TA 11.SIRADA

Süper Lig’de Mart ayında en çok konuşulan takımlar, sporcular, kulüp yöneticileri teknik direktörler ve hakemler belirlendi. Raporda İttifak Holding Konyaspor, geçtiğimiz ay en çok konuşulan futbol takımları arasında 11.sıraya geriledi. Yeşil-beyazlı ekip, geçtiğimiz ayki sıralamada 9. sırada yer alıyordu. Mart ayında toplamda 18 bin 618 kez medyada yer aldı. Konyaspor, 3 bin 829 kez yazılı basın, 14 bin 789 kez de internet medyasına haber oldu. Diğer kategorilerde yeşil beyazlılardan hiçbir isim yer almadı. Yeşil beyazlıların medyada öne çıkan haberlerinde 9 kişiyle Fenerbahçe’yi 1-0 mağlup etmesi, yeşil-beyazlı takımın virüsle ilgili olarak önlem alması öne çıktı.

SÜPER LİG’DE EN ÇOK GÜNDEME GELENLER

Galatasaray Mart ayında 74 bin 98 habere konu olarak, medyada en çok yer alan takım oldu. Galatasaray’ı ikinci sırada 58 bin 11 haber ile Fenerbahçe, üçüncü sırada ise 55 bin 978 haber ile Beşiktaş takip etti. Trabzonspor, Sörloth'un bonservisini alarak gelecekte büyük bir transfer bedeli elde etmeyi amaçladığı golcüsünün değerini şimdiden belirledi. Trabzonspor özellikle Milan olmak üzere birçok takımın radarında olan Alexander Sörloth için 30 milyon Euro isteyecek. Attığı 19 golle Süper Lig'de gol krallığının zirvesinde bulunan Trabzonspor'un yıldızı Sörloth, geride bıraktığımız Mart ayında 7 bin 644 haberde yer alarak spor basınının en çok konuştuğu futbolcu oldu. Listenin ikinci basamağında 7 bin 588 haber ile Falcao, üçüncü basamağında ise 6 bin 40 haber ile Muslera yer aldı.