Konyaspor pastadan pay almak istiyor

Futboldaki ekonomik sorunlar nedeniyle takımlar zor nefes alırken, yayın geliri ücretleri can suyu oluyor. Bu sezon dalgalı bir performans ortaya koyan Konyaspor ilk altıda bitirirse ne olacak, Konyaspor için bu sıralamada olması ne ifade ediyor, haberimizde.
Konyaspor pastadan pay almak istiyor

Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu’nda dalgalı bir performans ortaya koyan Arabamcom Konyaspor, ligi ilk altıda bitirmenin planlarını yapıyor. Yeşil beyazlılar yayın geliri parasından faydalanması için bu durum çok önemli. Futboldaki ekonomik sorunlar nedeniyle takımlar zor nefes alırken yayın geliri ücretleri can suyu oluyor. Peki Konyaspor bu sıralamanın içinde bitirirse ne olacak?

hedef-ilk-alti-1.jpg

YÜZDE ALTILIK KISIM DAĞITILACAK
Yayın gelirinin yüzde 6’lık kısmı, mevcut sezonda ilk altı sırayı alacak takımlara dağıtılacak. Şampiyonluğa uzanacak takım bu kalemden 33 milyon 200 bin lira kazanacak. Lig ikincisinin 26,5 milyon lira alacağı sezonda, üçüncü takım 19,9 milyon lira, dördüncü takım 13,2 milyon lira, beşinci takım 6,6 milyon lira ve altıncı takım da 3,3 milyon lirayla ödüllendirilecek. Konyaspor yayın gelirine sahip olmak istiyor.

 Muhabir
Etiketler :