Konyaspor perdeyi Sivas’ta açıyor

İttifak Holding Konyaspor, Süper Lig'de 2021-2022 sezonunun ilk maçında bugün deplasmanda Demir Grup Sivasspor'un konuğu olacak. Yeni 4 Eylül Stadyumu'nda saat 19.15'te başlayacak mücadeleyi hakem Fırat Aydınus yönetecek.
Konyaspor perdeyi Sivas’ta açıyor

Süper Lig'de yeni sezon hazırlıklarını Konya'da ve Erzurum'da yaptığı kamp çalışmalarıyla tamamlayan İttifak Holding Konyaspor, bugün 2021-2022 sezonunun ilk maçına çıkacak. Yeşil beyazlılar, ilk maçında ligin güçlü ekiplerinden Demir Grup Sivasspor ile karşı karşıya gelecek. Türkiye'yi Avrupa'da temsil eden ve yaz döneminde resmi ve özel maçlarla birçok karşılaşmaya çıkarak lige hazır hale gelen Sivasspor ile Konyaspor arasında oynanacak Süper Lig 1. hafta karşılaşması, Yeni 4 Eylül Stadyumu'nda saat 19.15'te başlayacak. Mücadelede tecrübeli hakem Fırat Aydınus yönetecek.

SİVAS'A UÇTULAR

İttifak Holding Konyaspor'da dün Teknik Direktör İlhan Palut ve yardımcıları yönetiminde yapılan antrenmanla Demir Grup Sivasspor maçının hazırlıkları tamamlandı. Yeşil beyazlı kafile, dün saat 16.00'da özel uçakla Sivas'a gitti. Konaklayacağı otele yerleşen Konyaspor, maç saatini beklemeye başladı. Sivasspor maçı öncesinde 3 özel maç yapan yeşil beyazlılar, Erzurum kampında oynadığı karşılaşmalarda Erzurumspor'u 2-1, Antalyaspor'u da 1-0 yenmeyi başarmıştı. Daha sonra Alanya'da Alanyaspor ile karşı karşıya gelen Anadolu Kartalı, bu maçta da sahadan 3-1 galip ayrılmıştı.

FIRAT AYDINUS YÖNETİMİNDE 33. MÜCADELE

İttifak Holding Konyaspor, Demir Grup Sivasspor maçının hakemi Fırat Aydınus yönetiminde 33. maçına çıkacak. Anadolu Kartalı, Aydınus yönetiminde daha önce çıktığı 32 karşılaşmanın 15'inden galibiyetle, 9'undan da mağlubiyetle ayrıldı. Fırat Aydınus'un düdük çaldığı 8 maç ise eşitlikle sona erdi. Tecrübeli hakem 32 maçlık süreçte Konyasporlu futbolculara 81 kez sarı, 3 kez ikinci sarıdan kırmızı ve 1 kez de direkt kırmızı kart gösterdi. Aydınus Konyaspor lehine 4 kez penaltı kararı verdi. Konyaspor, Fırat Aydınus'un düdük çaldığı son maçında geçen sezonun 29. haftasında sahasında karşılaştığı Fenerbahçe'ye 3-0 mağlup olmuştu.

REKABETTE 28. MÜCADELE

İttifak Holding Konyaspor, Sivasspor ile tarihindeki 28. mücadelesine çıkacak. Sivas temsilcisiyle bugüne kadar Süper Lig ve Türkiye Kupası maçlarında daha önce 27 kez rakip olan Anadolu Kartalı, bu karşılaşmaların 8'inden galibiyetle, 10'undan da mağlubiyetle ayrıldı. Ekipler arasındaki 9 mücadele ise eşitlikle sona erdi. 27 maçlık süreçte Konyaspor 29 gol, Sivasspor ise 28 gol kaydetti. Konyaspor ile Sivasspor arasında oynanan son karşılaşma geçtiğimiz sezonun 34. haftasında Sivas'ta oynanmış ve ev sahibi ekip sahadan 3-1'lik galibiyetle ayrılan taraf olmuştu.

"KEYİFLİ VE ZOR OLACAĞINI DÜŞÜNÜYORUM"

İttifak Holding Konyaspor Teknik Direktörü İlhan Palut, ligin ilk maçlarının zorluğuna dikkat çekerek, şunları kaydetti: "İnşallah tüm takımlar için ve Konyaspor için güzel bir sezon olur. İnşallah sakatlıksız, kazasız, belasız bir yıl geçiririz. İlk maç Sivasspor ile karşılaşacağız. Ligin ilk maçları hem heyecan vericidir hem de zordur. Biz de uzunca bir hazırlıktan sonra lig haftasına girmiş oluyoruz. Hazırlıklarımız devam ediyor. Sivasspor maçının bizim için hem keyifli hem de zor olacağını düşünüyorum. Çünkü Sivasspor oturmuş karosuyla iki sezondur ligde yaptıkları belli. Şu an Avrupa Kupası oynuyorlar. Ritimleri de 4 resmi maçla birlikte artmış bir takım." İlhan Palut, Sivas'ta iyi bir mücadele ortaya koymak istediklerini söyleyerek, "Bizim de oynamak istediğimiz bir oyun var. Sivas'ta da bunu oynamaya çalışacağız. En başta çok iyi mücadele etmemiz gerekir. Güzel mücadele ve istediğimiz oyun ile oradan ayrılmayı hedefliyoruz." dedi.

“KONYA MAÇI İÇİN TEDBİRLER ALDIK”

Demir Grup Sivasspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, “Konyaspor maçı kolay geçmeyecek. Bunun için bütün tedbirlerimizi alıp, çok iyi şekilde konsantre olup, oyundan kopmadan taraftarlarımızla beraber maçı iyi bir şekilde bitirmek için ne gerekiyorsa her şeyi yapacağız” dedi. Çalımbay, Süper Lig’in başlamasıyla birlikte daha hazır hale geleceklerini ve herkesin kapasitesini ortaya koyduğu takdirde çok başarılı olacaklarına inandığını kaydetti. Çalımbay, “Yine zorlu bir lig başlayacak. Tabi ki bizim de amacımız ligi iyi bir yerde bitirmek. Hem ligi hem de Avrupa kupalarını beraber götürmek istiyoruz. Bizim için final maçı niteliğinde bir Kopenhag maçı oynayacağız. Ondan önce oynayacağımız Konyaspor maçı bizim için en önemli maçlardan bir tanesi. Kendi sahamızda oynayacağımız için maçı iyi bir şekilde bitirmemiz gerekiyor” ifadelerini kullandı.

 

MUHTEMEL İLK 11’LER

SİVASSPOR Ali Şaşal, Ahmet, Caner, Koray, Uğur, Hakan, Okechukwu, Fajr, Sefa, Kayode, James,

Teknik Direktör: Rıza Çalımbay

KONYASPOR: Sehic, Skubic, Ahmet, Abdülkerim, Guilherme, Amir, Endri, Mpoku, Serdar, Bytyqi, Cikalleshi

Teknik Direktör: İlhan Palut

STAT: Yeni 4 Eylül

SAAT: 19.15

HAKEM: Fırat Aydınus

YAYIN: beIN SPORTS HD2

 

HÜSEYİN KOYUNCUOĞLU / YENİ HABER GAZETESİ

Etiketler :