Konyaspor rövanşa hazır!

Konyaspor yarı final için Dolmabahçe’ye ayak basacak. Geride kalan haftada rakibine deplasmanda yenilen Anadolu Kartalı hem lig maçının rövanşını almak hem de Türkiye Kupası’nda yarı finale çıkmak için zorlu 90 dakikaya çıkacak. 20:45’te başlayacak müsabakanın hakemi Ali Şansalan.
Konyaspor rövanşa hazır!

Ziraat Türkiye Kupası Çeyrek Final maçında Konyaspor deplasmanda Beşiktaş ile karşılaşacak. Süper Lig’de karşı karşıya gelen iki takım bu sefer kozlarını kupada paylaşacak. Konyaspor Teknik Direktörü Fahrudin Omerovic, teknik heyette iken kaldırdığı kupayı bu sefer birinci adam olarak kaldırmak istiyor. Ali Şansalan’ın yöneteceği müsabaka 20.45’te başlayacak. Maç öncesi iki takımdan son bilgiler.

kupada-durumlar-esit-1.jpg


YENİDEN BAŞARMAK İSTİYOR

Konyaspor’da öncelikli olarak ligi önemsiyor. Süper Lig’de 18. Sırada olan Anadolu Kartalı iç sahada alınan Hatayspor galibiyeti ile birlikte çıkış ivmesine devam etmek istiyor. Omerovic, yedek ağırlıklı bir kadro ile Beşiktaş maçına çıkması beklense de Bosnalı Hoca yarı final heyacanını yaşamak istiyor. Alternatifli bir kadro kuran yeşil beyazlılar, rakibini yeniden saf dışı etmek için sahaya çıkacak.

oynamayacak-futbolcular.jpeg
OYNAMAYACAK FUTBOLCULAR

Beşiktaş ve Konyaspor’da maç öncesi oynamayacak futbolcular belli oldu. Sözleşmesi dondurulan Amir Hadziahmetovic'in yanı sıra uzun süreli sakatlıkları bulunan Alex-Oxlade Chamberlain, Konyaspor mücadelesinde görev yapamayacak. Sakatlığı nedeniyle İstanbulspor karşılaşmasında görev yapamayan Tayfur Bingöl'ün de maçta forma giymesi beklenmiyor. Anadolu Kartalı’nda ise sakat veya cezalı oyuncu bulunmuyor. Yeşil beyazlılar İstanbul’da tam kadrosuyla oynayacak.

kupada-durumlar-esit-2.jpg
KUPADA DURUMLAR EŞİT!

Ziraat Türkiye Kupası Çeyrek Final maçında karşı karşıya gelecek olan Beşiktaş-Konyaspor rekabetinde ligin aksine kupa maçlarında favori bulunmuyor. Siyah beyazlılar ligde Konyaspor’a karşı üstünlük kurarken, Anadolu Kartalı ile oynanan 7 kupa maçında Beşiktaş 3, Konyaspor 3 kez galip geldi. 1 maçta ise eşitlik durumu bozulmadı. Konyaspor bu maçlarda rakibine 12 gol attı ve kalesinde 12 gol gördü. Omerovic’in teknik heyette bulunduğu sezon kupa kaldıran Konyaspor yarı finali istiyor.

hakemin-karnesi.jpg
HAKEMİN KARNESİ

Kupada düdük Ali Şansalan’da olacak. Ali Şansalan yönetiminde Konyaspor 14. Maçına çıkacak. Anadolu Kartalı geride kalan 13 maçta 4 galibiyet, 4 beraberlik ve 5 mağlubiyetle maçlarını tamamladı. Konyaspor, Şansalan ile son maçını Galatasaray deplasmanında çıktı. (3-0) Beşiktaş ise Ali Şansalan yönetiminde 17. Maçına çıkacak. Siyah beyazlılar bu karşılaşmadalarda 10 galibiyet, 4 beraberlik ve 2 mağlubiyet ile sahadan ayrıldı. Beşiktaş son maçını Sivasspor’a karşı oynadı.

tur-askina-2.jpg


TARİHE GEÇEN MAÇLAR!

Beşiktaş ile Konyaspor, Süper Lig’de 46. Kez karşı karşıya gelecek. Rekabette tarihe geçen skorlar
En Farklı Galibiyet (7 - 0) 28.02.1993
En Farklı Mağlubiyet (4 - 1) 27.09.2020
En Gollü Maçlar (3 - 4) 2 kez, toplam 7 gol, sonuncusu: 11.02.2021
En Gollü Beraberlik (3 - 3) Toplam 6 gol, 07.06.2023 (ev sahibi baz alınmıştır)

 Muhabir
Etiketler :