Konyaspor sağlam adımlarla ilerleyecek

Süper Lig'de geride kalan sezonu 3. sırada bitiren Konyaspor'da Kulüp Başkanı Fatih Özgökçen, başarılı bir sezonu geride bıraktıklarını söylerken gelecek sezonla alakalı da, basamakları yavaş yavaş çıkmak istediklerini ve sağlam adımlarla ilerleyeceklerini vurguladı.
Konyaspor sağlam adımlarla ilerleyecek

Konyaspor Kulüp Başkanı Fatih Özgökçen, Genç MÜSİAD Konya Şubesi'nin konuğu oldu. Şube binasında düzenlenen konferansta değerlendirmelerde bulunan Başkan Özgökçen, geçen sezonun genel olarak başarılı geçtiğini vurgulayarak, "Konyaspor'un oyununu herkes gıptayla seyretti. Takımımızın 90 dakika oyununu seyreden herkes güzel futbol oynadığını söyledi. Başkanı olduğumuz takım böyle oynayınca da gurur duyuyoruz. Konyaspor, 38 maçın birçoğunu böyle oynadı. Bazı maçlarda sıkıntı yaşadığımız dönemler oldu ama genel olarak güzel bir sezon geçirdik" ifadelerini kullandı. Gelecek sezonla ilgili de beklentilerini açıklayan Başkan Özgökçen, "Basamakları yavaş yavaş çıkmak lazım. Bu sezon Avrupa kulvarında da mücadele edeceğiz. Avrupa'da tecrübeli takım haline gelmemiz gerekiyor. Bunlar için de çok çalışmamız gerekiyor" diye konuştu.

fatih-ozgokcen-genc-musiad-konya-subesi-1.jpg

'TRİBÜNLERİN DOLMASI İÇİN GEREKEN KOLAYLIĞI SAĞLAYACAĞIZ'

Gelecek sezonda da tribünlerin dolması için taraftara tüm kolaylığı sağlayacaklarını vurgulayan Başkan Özgökçen, "Geride kalan sezonda taraftarımızı tribünlere sürekli davet ettik. Ama pandemi bazı alışkanlıkları bozdu. Maske takmak gibi bazı alışkanlıklar hayatımıza geldi. Dolayısıyla bu süreçte maçların evden izlenilmesi arttı. Tribünleri tekrar doldurabilmek için fiyatları gayet makul tuttuk. Fakat yine de istediğimiz seviyelere gelmedi. Bunu da pandemiden kaynaklı bir aksaklık olarak görüyoruz. Bu sene kombine fiyatlarında değişiklik yapmayı çok düşünmüyoruz. Hepsi bir tarafa Konyaspor taraftarının önümüzdeki sezon tribünleri dolduracağını düşünüyorum. Avrupa kulvarında da mücadele edeceğiz. Biz de tribünlerin dolmasıyla alakalı taraftarlarımıza gereken kolaylığı sağlayacağız" diye konuştu.

fatih-ozgokcen-genc-musiad-konya-subesi-5.jpg

'RİZESPOR MAÇINDA HAKEMLERDEN CANIMIZ YANDI'

Hakemler konusunda da görüşlerini belirten Başkan Özgökçen, "Hakemlerle alakalı sezon başında bir açıklamamız olmuştu. Türk hakemlerimize, kendi insanımıza güvenmemiz lazım demiştik. O zaman yabancı hakem mevzusu dile gelmişti, buna karşı çıkmıştık. Fakat yetki verilen hakem bunu tam anlamıyla kullanabilecek şekilde kendini geliştiremiyorsa veya kararlarını verirken devamlı hata yapıyorsa kötü niyetlidir diye açıklama yapmıştık. Bu açıklamamızdan da hiç dönmedik. Bazı dönemlerde hakemlerden yana ince hatalar yaşadık. Fakat ne zaman canımız yandı derseniz, ikincilik noktasında ciddi manada hedef belirlemişken, Rizespor ile oynadığımız maçta, bariz hatalarla karşılaştık. İki kırmızı kartın yanlış olduğu da, rakibin attığı golün ofsayt olduğu da tüm futbol oteriterlerince kabul edildi. Dolayısıyla o bizim kırılma noktalarımızdan birisiydi. O zaman açıklama yaptık ve o maçtaki hakemlerin düdüklerini asmalarını istedik. Ama bir sonraki maçımızda yine aynı VAR hakemi atandı. Böylelikle federasyon başkanıyla telefon görüşmesi yaptık. Ardından da MHK başkanı istifa etti. Olması gereken buydu. Kasıtlı yapılan bir hatanın üstüne, bir sonraki hafta yine aynı hakemin atanmasını kabul edemezdik" dedi.

fatih-ozgokcen-genc-musiad-konya-subesi-2.jpg

'KULÜP YÖNETİCİLERİNİ EN İYİ ŞEKİLDE AĞIRLADIK'

Konya'ya gelen tüm takımların yöneticilerini en iyi şekilde ağırladıklarını belirten Başkan Özgökçen, "Sezon başlarken, Konya'ya gelen tüm kulüp başkanlarını ve yöneticilerini en iyi şekilde ağırlama kararı aldık. Hiç ayırt etmedik. Önceden hazırlığımızı yaptık ve tüm kulüp yöneticilerini ağırladık. Misafirperverlik kültürümüzde var ama bunu sporda da yaymak lazım. Bu belki, Konyaspor camiasını diğer kulüpler nezdinde daha iyi bir noktaya getirdi. Bu transfer noktasında bile işimizi kolaylaştırabilir. Tercih noktası çok önemli. Ufak dokunuşlar Konya'yı tercih noktasında karar verdirici olabilir. Bu sporcu kardeşlerimiz için de geçerlidir" şeklinde konuştu. Soru cevap şeklinde devam eden program, Genç MÜSİAD Konya Şube Başkanı Mücahit Aydın'ın, Konyaspor  Kulüp Başkanı Fatih Özgökçen'e hediye takdimi ile sona erdi.

HÜSEYİN KOYUNCUOĞLU / YENİ HABER GAZETESİ

fatih-ozgokcen-genc-musiad-konya-subesi-4.jpg

fatih-ozgokcen-genc-musiad-konya-subesi-3.jpg