Konyaspor sezon finaline hazır!

Türkiye’nin gözü kulağı Konya’da olacak. 2023-2024 sezonunun 38. Ve son maçında şampiyon ve kümede kalacak takımların netleşeceği 90 dakika öncesinde şehirde nefesler tutuldu. Konyaspor puan-puanlar alması durumunda hiçbir maç skoruna bakmadan kümede kalmayı garantileyecek.
Konyaspor sezon finaline hazır!

Süper Lig’de dananın kuyruğu bu hafta kopacak. 38. ve 2023-2024 sezonunun son maçında Konyaspor sahasında lider Galatasaray’ı ağırlayacak. İki takımın haricinde dört takımın daha yakından takip edeceği ve şampiyon ile küme düşecek takımların belirleyecek zorlu 90 dakikada gözler Konya Stadyumu’nda olacak. 19.00’da başlayacak, nefes kesecek maçı Tugay Kaan Numanoğlu yönetecek.

tarihe-gecen-maclar-1.jpg

PUAN YETERLİ

Kayserispor beraberliği sonrasında kümede kalmayı son maça bırakmak zorunda kalan Konyaspor sahasında alacağı puan-puanlarla birlikte rakiplerinin durumuna bakmaksızın zorlu cendereden çıkacak. Yeşil beyazlıların yenilmesinde ise diğer maçların sonuçları belirleyici olacak. Taraftar rekorunun kırılacağı kritik 90 dakika öncesinde iki takımdaki son durumlar ve notlar paylaşıldı.

oynamayacak-futbolcular-001.jpg
KONYA SAHASINDA GÜÇLÜ

Konyaspor ile Galatasaray, 26 Mayıs Pazar günü ligde 46. Kez karşı karşıya gelecekler. Geride kalan maçlarda Konyaspor 5 galibiyet, 8 beraberlik ve 32 mağlubiyet ile sahadan ayrıldı. Deplasmanda hiç kazanamayan Anadolu Kartalı tüm galibiyetleri sahasında kazandı. Yeşil beyazlılar rekabette 16 gol attı, 34 kez topu ağlarında gördü. Konyaspor son 3 sezonda ise iç sahada rakibini yenmeyi başardı. İki takım arasında ligin ilk yarısındaki maç ise 3-0 sona ermişti. İki takımda puana ihtiyaç duyuyor.

oynamayacak-futbolcular-001.jpeg
OYNAMAYACAK FUTBOLCULAR

Zorlu maça kısa bir süre kala oynamayacak futbolcular belli oldu. Anadolu Kartalı’nda sezonu kapatan Yasir Subaşı haricinde eksik futbolcu yok. Soner Dikmen, Ahmet Oğuz, Jakub Slowik ve Sokol Cikalleshi kart sınırında maça çıkacaklar. 4 futbolcu sarı kart görseler dahi sezon sonu kartlar sıfırlandığı için 2024-2025 sezonunun ilk maçında forma giyebilecekler. Rakip Galatasaray’da ise Fenerbahçe maçında sarı kart gören Faslı oyuncu Hakim Ziyech haricinde eksik futbolcu bulunmuyor.

konya-sahasinda-guclu-2.jpg
TARİHE GEÇEN MAÇLAR

Konyaspor-Galatasaray rekabetinde bazı skorlar tarihe geçti. İşte unutulmayan müsabakalar;
En Farklı Galibiyet (2 - 0) 05.03.2022
En Farklı Mağlubiyet (6 - 0) 16.09.2007
En Gollü Maç (4 - 3) Toplam 7 gol, 05.01.2021
En Gollü Beraberlik (3 - 3) Toplam 6 gol, 30.09.2006

numanoglunun-karnesi-kirik.jpg
NUMANOĞLU’NUN KARNESİ

KIRIK Hakem Tugay Kaan Numanoğlu’nun istatistikleri çıkartıldı. Buna göre Numanoğlu, Konyaspor’un 7. maçını yönetecek. Konyaspor geride kalan 6 maçta 1 galibiyet, 3 beraberlik ve 2 mağlubiyetle sahadan ayrıldı. Numanoğlu’nun son maçında Beşiktaş, Konyaspor’u 2-0 geçti. Galatasaray ise Numanoğlu ile 6. Maçına çıkacak. Geride kalan 5 maçta sarı kırmızılılar 3 galibiyet, 2 mağlubiyet aldı.

 Muhabir
Etiketler :