Konyaspor-Sivasspor, Kritik 90 dakika!

Süper Lig 15. Hafta karşılaşmasında Anadolu Kartalı, Sivasspor’u konuk edecek. Kupadan moralli gelen Konyaspor, son haftalardaki ofans gücüne inanıyor. Taraftarı stadyuma çağıran yeşil beyazlılarda tüm planlar 3 puan üzerine kurulu.
Konyaspor-Sivasspor, Kritik 90 dakika!

Trendyol Süper Lig 15. Hafta mücadelesinde TÜMOSAN Konyaspor, EMS Yapı Sivasspor’u konuk edecek. Son haftalarda aldığı puanlarla karşılaşmaya moralli başlayacak olan Hakan Keleş’in öğrencileri iç sahada puan kaybına tahammülü yok. Hafta içi teknik heyet ve yönetim taraftarı stadyuma çağırdı. Tugay Kaan Numanoğlu’nun yöneteceği mücadele 20:00’de başlayacak.

rekabette-sivas-onde.jpg

HOCA KADROSUNU KURDU

Karşılaşmaya 14 puan ile başlayacak olan Konyaspor, alacağı galibiyetle alt sıralardan çıkmak istiyor. Teknik Direktör Hakan Keleş kadrosunu kurdu. Hakan Hoca savunma hattında değişikliğe gitmeyecek. Orta sahada ise Alanyaspor maçından farklı olarak Oğulcan yerine Uğurcan Yazğılı bekleniyor. Son maçta gol bulan Muric sağ kanatta oynayacak. Keleş, Emrehan ve Prip’i yedek kuvvet düşünüyor.

tarihe-gecen-maclar.jpg

Rekabette Sivas önde

Konyaspor ile Sivasspor Süper Lig’de 29. randevuda karşı karşıya gelecek. Geride kalan 28 maçta yeşil beyazlılar 8, kırmızı beyazlılar 11 kez galibiyet aldı. 9 maçta ise iki takım sahadan eşitlikle ayrıldı. Konyaspor bu maçlarda rakip kaleye 29 gol attı, 29 gol de kalesinde gördü. İki takım arasındaki averaj 0. 2022-2023 sezonunda iç sahada oynanan maç 2-2 sona ererken, 30 Mayıs’ta oynanan son maçta ise Sivasspor maçı 1-0 kazanarak ligde kalmayı garantilemişti. Konyaspor 14, Sivasspor 15 puanda.

tarihe-gecen-maclar-001.jpg

Eksik ve cezalılar

Anadolu Kartalı’nda eksikler can sıkıyor. Yeşil beyazlılarda sakatlığı bulunan Muhammet Demir, Gökhan Töre ve Nelson Oliveira Sivasspor maçında oynamayacak. Sakatlığı bulunan Ahmet Oğuz’un durumu belirsiz. Oyuncu ile ilgili tercih maç saatinde verilecek. Diğer yandan Francisco Calvo ve Soner Dikmen kart sınırında bulunuyor. İki oyuncunun kart görmesi halinde 16. Haftadaki Fenerbahçe maçında forma giyemeyecek. Sivasspor’da Barrow, Koita, Rodrigues ve Emrah Başsan sakat.

images.jpeg

Tarihe geçen maçlar!

Konyaspor-Sivasspor 29. maçına çıkacak. 1967’de başlayan rekabette bazı maçlar tarihe geçti.En Farklı Galibiyet (5 - 0) 08.04.2018En Farklı Mağlubiyet (3 - 0) 23.03.2008En Gollü Maç (4 - 2) Toplam 6 gol, 03.09.1967En Gollü Beraberlik (2 - 2) 4 kez, sonuncusu: 04.01.2023 (Konyaspor baz alınarak hazırlanmıştır)

 Muhabir
Etiketler :