Konyaspor, Sivasspor'u ağırlıyor

İttifak Holding Konyaspor, Süper Lig'in 28.haftasında bugün sahasında Demir Grup Sivasspor'u konuk edecek. Tüm planlarını galibiyet üzerine kuran yeşil beyazlılar, bu maçı kazanarak çıkışa geçmek istiyor.
Konyaspor, Sivasspor'u ağırlıyor

Süper Lig’de haftaya düşme hattının bir basamak üstünde 26 puanla 15.sırada giren İttifak Holding Konyaspor, bugün 28.hafta maçında sahasında Demir Grup Sivasspor’u konuk edecek. Geçtiğimiz hafta kırmızı kart cezaları sebebiyle forma giyemeyen Nejc Skubic ile Ömer Ali Şahiner, görev verilmesi halinde bu hafta oynayabilecek. Yeşil beyazlılarda Sivas maçı öncesi sakatlığı devam eden Hurtado dışında eksik bulunmuyor. Sınırda bulunan Ferhat Öztorun, Marko Jevtovic, Amir Hadziahmetovic ile Jens Jonson, bu maçta sarı kart görmeleri halinde gelecek hafta Vodafone Park'ta oynanacak Beşiktaş maçında forma giyemeyecek. Konyaspor'un Sivasspor'u konuk edeceği zorlu mücadele bugün Konya Büyükşehir Stadyumu'nda saat 21.00'de başlayacak. Karşılaşmayı hakem Halil Umut Meler yönetecek. Meler'in yardımcılıklarını Cevdet Kömürcüoğlu ile Ekrem Kan yapacak.

HALİL UMUT MELER'LE 9. RANDEVU

İttifak Holding Konyaspor'un Demir Grup Sivasspor maçını yönetecek olan tecrübeli hakem Halil Umut Meler, yeşil beyazlıların bu sezon 2.kez, toplamda 9.kez maçını yönetecek. Meler, Meler, bu sezon yeşil beyazlı ekibin sahasında oynadığı ve 1-0 kaybettiği Trabzonspor maçında düdük çalmıştı. İzmir bölgesi hakemi Halil Umut Meler yönetiminde şimdiye kadar 1’i kupada olmak üzere toplam 8 karşılaşmaya çıkan yeşil beyazlılar bu maçlarda; 3 galibiyet, 4 yenilgi ve 1 de beraberlik aldı. Meler, söz konusu karşılaşmalarda bir kez Konyaspor, bir kez de rakip takım oyuncusuna kırmızı kart gösterirken, 16 kez yeşil beyazlı, 22 kez de rakip takım futbolcular için sarı kartına başvurdu.

EN GOLCÜ MİYA

İttifak Holding Konyaspor'un bu sezon en golcü futbolcusu sezon başında takıma dâhil edilen Ugandalı oyuncu Farouk Miya oldu. Miya, bu sezon 20'u lig, 1'i kupa olmak üzere 21 maçta forma giyerken 5 gol atıp, 1 de asist yaptı. Bu sezon 9 farklı oyuncusundan gol katkısı alan Konyaspor’da gol dağılımı ise şu şekilde: “Miya 5, Milosevic 3, Ömer Ali Şahiner 3, Bajic 3, Jevtovic 3, Shengelia 1, Erdon Daci 1, Jens Jonsson 1, Amir 1” Yeşil-beyazlıların 1 golünü de Fenerbahçe karşılaşmasında Serdar Aziz kendi kalesine attı.

MAÇ ÖNCESİ MEDYA MENSUPLARINA VİRÜS TESTİ

Futbol müsabakalarında görev yapacak Konya medya mensuplarının ilk koronavirüs testi Konya Halk Sağlığı Laboratuvarında yapıldı. bugün oynanacak İttifak Holding Konyaspor - Deir Grup Sivasspor karşılaşmasında görev yapacak foto muhabiri, muhabirler ve iki TSYD görevlisi, Sağlık Bakanlığının görevlendirdiği ekipler tarafından testten geçti.

AMİR DALYA DİYECEK

İttifak Holding Konyaspor'un Bosna Hersekli futbolcusu Amir Hadziahmetovic, Sivasspor maçında forma giymesi halinde yeşil beyazlı takımdaki 100. maçına çıkmış olacak. 2015/2016 sezonunun devre arasında Bosna Hersek'in Zeljeznicar takımından transfer edilen 23 yaşındaki futbolcu, Konyaspor'da bugüne kadar 99 karşılaşmaya çıktı. Amir Hadziahmetovic, yeşil beyazlı forma altında 76 Süper Lig, 17 Ziraat Türkiye Kupsı ve 6 kez de UEFA Avrupa Ligi maçlarında görev yaptı.

MUHTEMEL 11’LER

KONYASPOR: Serkan, Guilherme, Anicic, Uğur, Skubic, Jevtovic, Amir, Milosevic, Shengelia, Ömer Ali, Bajic

TEKNİK DİREKTÖR: BÜLENT KORKMAZ

SİVASSPOR: Samassa, Uğur, Appindangoye, Fatih, Barış, Caner, Ziya, Erdoğan, Claudemir, Cofie, Kone, 

TEKNİK DİREKTÖR: RIZA ÇALIMBAY

STAT: Konya Büyükşehir

HAKEM: Halil Umut Meler

SAAT: 21.00

YAYIN: beIN SPORTS HD2
 

KAYNAK: YENİ HABER