Konyaspor taraftarına transfer müjdesi!
Ziraat Türkiye Kupası'nı kazanan Atiker Konyaspor, gelecek sezon UEFA Avrupa Ligi'ne grup aşamasından katılma hakkı elde etti. Yeşil beyazlılarda Avrupa'ya özel transferler yapılacak
Tarihinde ilk kez Türkiye Kupası kazanan Atiker Konyaspor, bir yandan kasasını doldurdu, diğer yandan da Avrupa vizesini aldı. Geçen sezon ligi 3. sırada noktalayan temsilcimiz, Galatasaray’ın Avrupa yasağı nedeniyle UEFA Avrupa Ligi’ne doğrudan katılmıştı. Zorlu bir gruba düşen yeşil-beyazlılar, Shaktar Donetsk, Braga ve Gent ile mücadele etmişti. Tecrübesizliğinin kurbanı olan Anadolu Kartalı, grupta sadece 1 puan toplayabilmişti.
HEDEF GRUPTAN ÇIKMAK
Yeni sezonda da UEFA Avrupa Ligi’nde mücadele edecek Atiker Konyaspor, bir ilki daha gerçekleştirecek. Zira Anadolu takımları arasında üst üste UEFA Avrupa Ligi’nde gruplara kalan takım henüz yok. Atiker Konyaspor’un gelecek sezon iddialı bir takım kurarak gruptan çıkmayı hedefleyecek.
KARTAL, KASAYI DOLDURDU
Ziraat Türkiye Kupası finalinde şampiyonluğa ulaşan Atiker Konyaspor, bu organizasyonda en fazla gelir elde eden ekip oldu. Final maçında Başakşehir'e penaltı atışları sonucunda üstünlük sağlayarak kupayı müzesine götüren Konya temsilcisi, 3 milyon 325 bin 334 dolar (yaklaşık 12 milyon) ödülü de kasasına koydu.
TRANSFER MÜJDESİ
Atiker Konyaspor Kulüp Başkanı Ahmet Şan, taraftara transfer müjdesi de verdi. Başkan Ahmet Şan, ikinci kez UEFA Avrupa Ligi gruplarına katılacaklarını ifade ederek, “UEFA Avrupa Ligi'nde tecrübe kazandık. Yeni sezonda inşallah gruplardan çıkmak için takıma takviyeler yapmamız lazım. Onların hazırlıklarını zaten yapmıştık” diyerek gelecek sezonda önemli transfer yapacaklarının sinyallerini verdi.
Veli Özkan
Bakmadan Geçme