Konyaspor Teknik Direktörü İlhan Palut: İstikrar önemli

Süper Lig’de sezona fırtına gibi başlayan ve çıktığı 2 maçı da kazanarak 6 puanı hanesine yazdıran İttifak Holding Konyaspor’da Teknik Direktör İlhan Palut, “Oyun istikrarını yakalamamız lazım. İstikrarı sürdürürken inşallah sonuçlar da istediğimiz gibi devam eder” ifadelerini kullandı.
Konyaspor Teknik Direktörü İlhan Palut: İstikrar önemli

Konyaspor Teknik Direktörü İlhan Palut Başakşehir karşısında aldıkları 2-1’lik galibiyeti değerlendirdi. Palut, “İlk yarı sahada sahada dengeli bir oyun gözüktü. Top bazı dönemler bizde, bazı dönemler de Başakşehir takımındaydı. Ama bu topa sahip olmayı rakip ceza sahasında etkin kullanmaya dönüştürme noktasında ilk yarıda biz daha etkiliydik. Geneli dengeli ama ceza sahasına girişimlerin biraz daha bizim lehimize olduğu ilk yarıda son dakikada konsantrasyon eksikliğiyle bir gol yedik ve devre arasına 1-0 mağlup girdik. Kötü oynamadığımız bir ilk yarıda bizim adımıza bu skor demoralize ediciydi. Soyunma odasında hep beraber toparlandık. Oyunda kötü bir şey olmadığını ama şanssız bir gol yediğimizi, psikolojik olarak aşağı düşmememiz gerektiğini oyuncularımızla beraber konuştuk” dedi.

hakli-bir-galibiyet-aldik.jpg

‘LİGE İYİ BAŞLAMAK ÖNEMLİ’

Palut, “İkinci yarı rakibi biraz daha önde karşılayan, agresiflik seviyesini biraz daha arttıran Konyaspor vardı sahada. Çok güzel bir dakikada Endri'nin şık golüyle beraberliği yakaladık. Takımım bu mücadelesini ikinci yarının tümüne yaydı. Dönem dönem set oyunuyla, dönem dönem kazandığımız toplar sonrası rakibi eksik yakalayarak galibiyet arayışlarımız oldu. Bu arada Başakşehir'e fazla pozisyon, hatta hiç pozisyon şansı tanımadık. Neticede geçen haftadakine benzer dakikada attığımız güzel golle kazanmasını bildik. Lige iyi başlamak çok önemli. 6 puanın dışında sahada çok iyi mücadele eden, birbirine kenetlenmiş bir takım görüyorum. Bunu sürdürmemiz gerekiyor. Belki her maçı kazanamayabiliriz. Her maç mücadele edebilir, savaşabiliriz. Onun için oyuncularımızı bu noktada motive etmeye devam edeceğiz. Onlar da zaten buna hazır bir grup. Lig uzun, 38 maçlık periyotun sadece 2 maçı geride kaldı. Oyun istikrarını yakalamamız lazım. İstikrarı sürdürürken inşallah sonuçlar da istediğimiz gibi devam eder” şeklinde konuştu.

sevinc-002.jpg

OYUNCULARININ PERFORMANSINDAN MEMNUN

Konyaspor’da futbolcuların birbirine kenetlendiğini ve oyuncularının performansından memnun olduğunu kaydeden Teknik Direktör İlhan Palut, “Motivasyonla ilgili şanslı bir teknik adamım. Oyuncularım karakter olarak birbirini tamamlayan, oyuncular. Tabiri caizse, negatif anlamda sivrilen oyuncumuz yok. Yabancı oyuncularımızın da genel özelliği sanki hepsi birbiriyle aynı gibi. İdmanda her şeyini veren, takım içinde profesyonelce tüm çabalarını sarf eden oyuncular. Bu noktada oyuncularımızın mücadele gücünün, konsantrasyonlarının düşeceğini zannetmiyorum. Fakat futbolda, her sonuç var. Güzel başladık. İnşallah böyle devam eder. Her maça sahaya kazanmak için çıkacağız. Önemli olan oyuncularımızın bu mücadele güçlerini kaybetmemeleridir. Devam edeceklerine inanıyorum” dedi.

palut-oyuncularinin-performansindan-memnun.jpg

HEDEF ADS MAÇINDAN DA İYİ SONUÇLA DÖNMEK

Süper Lig’in 3. haftasında Cuma günü deplasmanda oynayacakları Adana Demirspor maçından da iyi bir sonuçla dönmek istediklerini dile getiren Teknik Direktör İlhan Palut, “Adana Demirspor lige istediği gibi başlangıç yapamadı. Fenerbahçe maçında onlar adına coşkulu oyun ve buna rağmen alınan mağlubiyet vardı. Kayseri'de de bir puan aldılar. İyi bir kadroları var. Her yeni kurulan takım gibi zamana ihtiyaçları var. Gün be gün üstüne koyacaklardır. Bizim maçımıza da muhakkak ilk galibiyetlerini alma parolasıyla kendi sahalarında çıkacaklardır. Oyuncularımından beklentim, konsantrasyonlarını korumaları ve takımları için 90 dakika mücadele etmeleri. Taktik disipline uymaları, maç öncesi verdiğimiz görevleri yerine getirmeleri. Uzun vadede bunun başarıyı getireceğine düşünüyorum. Her maç bizi sonuca götürmese de, motivasyonumuzu sürdürürsek, uzun vadede başarıya ulaşacağımızı inşallah düşünüyorum” şeklinde konuştu.

hedef-ads-macindan-da-iyi-sonucla-donmek.jpg

“EN BÜYÜK GÜCÜMÜZ DİSİPLİNİMİZ”

En büyük güçlerinin disiplinli şekilde takım oyunu oynamak olduğunu kaydeden Palut, “Endri'nin golü gerçekten bireysel yeteneğidir. Şut özelliği çok iyi. Sağ ayağıyla daha iyi vurmasına rağmen sol ayağıyla çok güzel bir gol attı. Sokol'un golü, yapmak istediğimiz ataklarımızdan bir tanesi. Sonuca gitmek istediğimiz hücum opsiyonlarından bir tanesiydi. Zymer'in de burada katkısı büyüktü. Birileri çıkıp golleri atacak, birileri hata yapacak. Takım oyunu oynuyoruz. O topun Sokol'a gelene kadar ki evreleri çok önemli. Endri'nin gol atana kadarki takımın inanılmaz motivasyonu, rakip sahaya oyunu yıkması önemli. Gol atan oyuncular da son halka. İnşallah her oyuncum, skora katkı verir. Skoru paylaşan bir takım oluruz. Konyaspor'a baktığımız zaman bizim kişiler üzerinden gidebileceğimiz, oyuncuların ön plana çıkacağı bir takımımız yok. Sahadaki en büyük gücümüz, takım oyunumuz ve disiplinimiz” dedi.

en-buyuk-gucumuz-disiplinimiz.jpg

“TARAFTARIMIZ TAKIMIMIZIN ARKASINDA DURDU”

Konyaspor taraftarı için de ayrı bir parantez açan Teknik Direktör İlhan Palut, “Konyaspor'a geldiğimden beri ilk kez taraftarımızla bir maç oynama şansıma sahip oldum. Kazandığımız için hem onlar adına hem de kendi adıma çok mutluyum. Bugün yeni kurallara göre diğer statlara oranla daha iyi bir ambians vardı. Biz tabi ki maça konsantreyiz. Takımımız dönem dönem 3-5 dakikalık periyotlar istediği oyunu oynayamadı. Hatta ilk yarının sonunda gol yedik. Taraftarın da burada demoralize olma durumu var. Ama bunu yapmadılar. Takımlarının arkasında durdular. Bu bizim adımıza çok önemli. Bazen istediğimiz oyunu oynayamayacağız. Bazen geriye düşeceğiz. Onlarla beraber bu dakikaları mücadele ederek, onların gücünü hissederek geçirmek istiyoruz. O konuda özellikle bugün onlara teşekkür ediyorum. Takımın maçı geri çevirme uğraşına destek oldular. Sonuç olarak hem kendi adımıza, hem de taraftarımızın evlerine mutlu dönmesi adına güzel bir akşam oldu” diye konuştu.

taraftarimiz-takimimizin-arkasinda-durdu.jpg

HÜSEYİN KOYUNCUOĞLU / YENİ HABER GAZETESİ

Etiketler :