Konyaspor Teknik Direktörü İlhan Palut'tan sözleşme uzatma açıklaması!

İttifak Holding Konyaspor Teknik Direktörü İlhan Palut, Beşiktaş'ı 1-0 mağlup ettikleri maçın ardından konuştu. Sözleşme uzatma sorusuna Palut, "Konyaspor, olarak bu seneye sımsıkı sarılmalıyız. Bu bizim farkımızı Türk futboluna hissettireceğimiz bir sene. Onun için sözleşme görüşmeleri, benim konsantrasyonum açısından çok sakıncalı buluyorum ama prensip anlamında yönetim ve ben buna olumlu bakıyoruz'' dedi.
Konyaspor Teknik Direktörü İlhan Palut'tan sözleşme uzatma açıklaması!

Konyaspor Teknik Direktörü İlhan Palut, "Zor bir maç olacağını düşünüyorduk. Süper ligde her maç zor. Beşiktaş’ta ligin en iyi kadrolarından bir tanesi. Ayrıca son 3 hafta kadro kalitesine, mücadele gücünü de ekleyen bir  Beşiktaş takımını analiz ettik. Burada yapmamız gereken bu mücadeleye en az Beşiktaş kadar karşılık verip, kendi pozitif oyunumuzu da sahaya yansıtmaktı. Maç tahmin ettiğimiz gibi geçti. Kolay değildi. Sahada büyük mücadele vardı. Bir taktik vardı. Onlar bizim Amir'le oynamamızı engellerken biz onların Pjanic'le oynamasını engelledik. Bu da maçı daha çok dengede giden bir maç haline bürüdü. Ama Beşiktaş'ın ilk yarı duran topta iki net pozisyonu vardı. Bizimde ataklarımız vardı. Dengeli bir ilk yarı geçti. İkinci yarı da buna benzer geçti. Oyun olarak denge vardı ama net gol pozisyonları anlamında Beşiktaş bir adım öndeydi. Belki pozitif futbol adına kendi standartlarımızın çok üzerine çıkamadık ama takımımın da birinci dakikadan başlayıp 90+5'inci dakikaya kadar süre gelen bir arzu, istek, mücadele vardı. Oyuncularımın bunun karşılığını son dakikada golüyle de almasından mutlu olduk.  Son 20 dakikada gol atanın kazanacağı bir maça bürünmüştü. Bunu biz başardık. Oyuncularımı kutluyorum” dedi.   

“BEŞİKTAŞ’LA GÖRÜŞMEM OLMADI”

Gazetecilerin 'Beşiktaş'tan teknik direktörlük için bir teklif geldi mi?' sorusu üzerine Palut, '' Evet Sergen hocadan sonra bazı isimler gündeme geldi. Evet isminin geçtiğini bende duydum; ama hiçbir Beşiktaşlı yönetici veya temsilcisiyle görüşmem olmadı. Konyasporla çok değerli bir iş yapıyoruz. Takım olma olgusunu başardık. Bunu sonuçlara yansıtıyoruz. Şu an da her şey Konyaspor adına mükemmel gidiyor. Ama bu sadece ilk yarı sonucu. Kimseye de ilk yarıdaki başarısından  dolayı herhangi bir hak vermiyorlar. Bunu sürdürmemiz gerekiyor. Onun için konsantrasyonumu sadece ve sadece bana güvenen Konyaspor'a aktarmak istiyorum. Şu an tek düşüncem ikinci yarı da bu mücadeleye devam edip,  çok iyi sırada ligi bitirip. Bu kulübün tarihine geçebilmektir.'' diye konuştu.

KONSANTRASYON AÇISINDAN SAKINCALI

Palut, Konyaspor ile sözleşmesinin uzatılması yönündeki soru üzerine de ''Başkanımızla bu konu hakkında  görüşme yaptık. Prensip anlamında onlar bana her şeyin iyi gittiğini, uzun yıllar görmek istediği söylediler. Ben de bundan mutlu olduğumu, böyle bir görüşme için onlara hazır olduğumu söyledim. Ayrıntılara geçilmedi. Sözleşme benin için ikinci planda. Bu yıl benim için çok değerli. Her teknik direktörün altın senesi olur, her takımında… Konyaspor, olarak bu seneye sımsıkı sarılmalıyız. Bu bizim farkımızı Türk futboluna hissettireceğimiz bir sene. Onun için sözleşme görüşmeleri, benim konsantrasyonum açısından çok sakıncalı buluyorum ama prensip anlamında yönetim ve ben buna olumlu bakıyoruz'' dedi.

Etiketler :