Konyaspor Teknik Direktörü İsmail Kartal: İşler yolunda gidiyor

İttifak Holding Konyaspor Teknik Direktörü İsmail Kartal, takım olarak yaptıkları antrenmanların karşılığını aldıklarını ve bunu da sonuca yansıttıklarını belirterek, ‘İşler yolunda gidiyor’ dedi.
Konyaspor Teknik Direktörü İsmail Kartal: İşler yolunda gidiyor

Süper Lig’in 12. haftasında MKE Ankaragücü’nün konuğu olacak İttifak Holding Konyaspor’da bu maçın hazırlıkları başladı. Antrenman öncesi basın mensuplarına açıklamalarda bulunan tecrübeli teknik direktör İsmail Kartal, “Sezon başından beri maalesef hastalıklarla, sakatlıklarla uğraşıyoruz. Her takım kendine göre hastalıklar ve sakatlıklarla uğraşıyor ve gerçekten futbol dünyası zor günler geçiriyor. Bu zor şartlar altında bütün takımlar mücadele veriyor. Acaba bu mücadele eşit şartlarda mı oluyor bunun değerlendirmesini kamuoyuna bırakıyorum. Biz biraz daha fazla şanssızlıklar yaşadık. Hesapta olmayan Anicic’in çapraz bağlarının kopması, bazı oyuncularımızın menisküs sorunu yaşaması, birkaç oyuncumuzun beklemediğimiz sakatlıklar yaşaması gibi sorunlar yaşadık. Bunlar da işimizi biraz daha zorlaştırdı” dedi.

‘EKSİKLERE RAĞMEN BAŞARI YAKALADIK’

Takımdaki eksiklere rağmen başarı yakaladıklarına dikkat çeken İsmail Kartal, “Fakat buna rağmen takım olarak iyi çalışan, birbirine saygı duyan bir ekibiz. Bu saygılı ortamda yaptığımız gerek fiziksel, gerek taktik antrenmanlarla, oyun içindeki sistem değişiklikleriyle, rakibe göre yaptığımız hamlelerle yerinde ve zamanında cevap vermiş olduk. Üzüldüğümüz, kaybettiğimiz bazı maçlar oldu. Ama sezon başından bu güne kadar baktığımız zaman biz bütün maçları kazanmayı hak edecek oyunlar oynadık. Kaybettiğimiz maçlarda bile biz kazanmayı hak eden futbol oynadık. Felsefem, futbolu çirkinleştirmeyen, futbolu hücumsal anlamda oynamaya çalışan, bir takım oluşturmaktır. Kısa bir dönemde göreve başlamama rağmen, geldiğimiz günden bu yana kadar bunu iyi yaptığımızı düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

KONYASPOR BİRÇOK İSTATİSTİKTE ÖNDE

Yeşil beyazlıların, geride kalan 11 haftada birçok istatistikte Süper Lig’deki ortalamanın üstünde olduğunu kaydeden İsmail Kartal, “Geride kalan 10 maçta; üçüncü bölgedeki başarılı paslarımızla, başarılı uzun paslarımızla, başarılı ortalarla, çektiğimiz şutlarla, defansif aksiyonlarda, az gol yemede Süper Lig’deki tüm takımların ortalamasının üzerindeyiz. Bunlar bizim istatistiklerimiz değil, istatistik şirketinin raporlarıdır. Kasımpaşa maçında 120 kilometre koştuk. Bu takım daha önce de 120 kilometre koşmuştur. Ama önemli olan üçüncü bölgede futbol oynayan, topun sizde kaldığı süre boyunca bu koşuları yapabilmektir. Top yüzde 60 bizdeyken bu koşuları yaptık. Topun karşısında koşarak değil, futbol oynamaya çalışan, hücum futbolunu geliştiren bir takım oluşturmaya çalışıyoruz” dedi.

‘SAYGILI BİR OYUNCU GRUBUMUZ VAR’

Konyaspor’da çalışmayı seven ve saygılı bir oyuncu grubunun olduğuna dikkat çeken İsmail Kartal, “Burada şanssızlıklar yaşadık, sakatlarımız var ama gerçekten çalışma ortamımız gayet iyi. Saygılı bir oyuncu grubumuz var. Çalışmayı çok seviyorlar. Ekibime, bana, bilgimize sonuna kadar saygı gösteriyorlar. Geçtiğimiz hafta farklı bir sistemde oynadık. Bu kadar kısa zaman içerisinde sistemden sisteme geçebiliyoruz. Nedeni ise elimizde bazı oyuncularımızın olmamasından kaynaklıdır. Biz de aynı sistemde oynamak gibi inatçılığımız yok. Sistemden sisteme geçebiliyoruz. Bunu da oyuncularımıza iyi aktarabildiğimizi düşünüyorum. Bu maçta kazanmasını bildik. Bundan sonra önümüzde 10 tane maç var. İyi futbolumuzu, hücum futbolumuzu daha da geliştirerek üstüne koyarak, sakatlıklardan dönen arkadaşlarımızla birlikte daha iyi olacağız. Sık olan maç trafiğimizde en iyi şekilde geçip, devreyi güzel bir şekilde kapatmak istiyoruz. İnşallah bunu da ekibimizle beraber başarırız diye düşünüyoruz” şeklinde konuştu.

‘SİSTEM DEĞİŞİKLİĞİ DEVAM EDEBİLİR’

BB Erzurumspor maçında yaptıkları sistem değişikliğinin başka maçlarda da uygulanabileceğini söyleyen İsmail Kartal, “Hafta içi 3-4 tane oyuncumla odamda tek tek görüştüm. Erzurumspor maçında bu sistemde oynayacağımızı söyledim. Yapabilecek miyiz diye konuştum. Bazıları bunu daha önce oynadıkları için yapabileceklerini söylediler. Onların da desteğini alarak bu kez karşılıklı diyalog kurduğumuz için de çok mutlu olduk. Antrenmanlarda denedik ve olumlu olduğunu gördük. Zaten bütün antrenmanlarımızı kameraya çekiyoruz ve daha sonra yapabiliyor muyuz diye izliyoruz. Baktık ki olumlu oldu ve denedik, başardık.  Zaman zaman bu sisteme devam edebiliriz” dedi.

SAKAT OYUNCULARIN SON DURUMU

Takımdaki sakat oyuncuların son durumu hakkında da konuşan İsmail Kartal, “Miya bu hafta Ankaragücü maçına yetişebilir. Sokol Cikalleshi ile Artem Kravets’in bu hafta oynamaları zor gözüküyor. Eduok bugün idmana çıkacaktı ama çıkamadı. Menisküsünde problem var. Musa Çağıran ameliyat oldu. Ömer Ali ile Shengelia koronavirüs atlattı. Tam olarak hazır değiller, onları yavaş yavaş hazırlamaya çalışıyoruz. Maç temposuna soktuğumuz zaman bu kez kas sakatlığı yaşayabilirler. Sağlık ekibiyle diyalog içinde kademe kademe bu işi de en iyi şekilde götürmeye çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.

‘KONYASPOR’U DAHA ÖNCE DE TAKİP EDİYORDUK’

Konyaspor’u daha önceden de yakından takip ettiklerini dile getiren İsmail Kartal, “Ben ve ekibim, Konyaspor takımını daha önce de yakından takip ediyorduk. Bu takım son zamanlarda, son haftalarda ligde kalan, kötü günler geçiren bir takımdı. Bu takımın çehresini nasıl değiştirebiliriz dedik. Şehre ışık vermek, daha iyi futbol oynatarak, taraftarı, medyayı mutlu etmek istedik. Bir plan yaptık. Bunu burada uyguladık. Oyuncularımız da bunu kabul ettiler. Samimi bir şekilde çok iyi diyaloglarla moralli çalışıyoruz. Yaptığımız antrenmanların sonucu bize cevap verdi. İşler yolunda gidiyor. İnşallah bu şekilde devam ettiririz diye düşünüyoruz. Transfer döneminde illa ki isteklerimiz olacaktır. Şu anda bilgi veremeyiz. Yönetimimizden  devre arası için orta ve uzun vadeli isteklerimiz olacaktır. Hastalıktan dolayı eksiklerimiz var. Bunu tamamlamak için bakacağız. Önümüzdeki 10 maçı bitirdiğimizde çalışmalarımızı yapacağız” dedi.

‘ABDÜLKERİM A MİLLİ TAKIMA ÇAĞIRILABİLİR’

Bu sezon Konyaspor’un en iyi çıkış yakalayan oyuncularından olan Abdülkerim Bardakçı’yı da değerlendiren İsmail Kartal, “Abdülkerim’i yıllardır tanıyorum. Süper Lig’de oynaması, performansının üzerine koyması çok güzel. Belki yakında A Milli takıma da çağırılabilir. Belki daha güzel şeyler de olabilir. Abdülkerim ve Abdülkerim gibi oyuncularımızın başarılı olması, milli takıma gitmesi beni mutlu eder. Bizimle birlikte çıkışa geçmesi beni daha da mutlu eder” şeklinde konuştu.

HÜSEYİN KOYUNCUOĞLU / YENİ HABER GAZETESİ