Konyaspor, transferde bonkör davranmayacak!

Sezonu üçüncü sırada noktalayan Konyaspor'da teknik direktör İlhan Palut, sezonu değerlendirdi. Hedeflerinin üç ön elemeyi de geçerek Konferans Ligi’nde gruplara kalmak olduğu ifade eden genç teknik adam, transfer konusunda ise bonkör olmayacaklarını söyledi
Konyaspor, transferde bonkör davranmayacak!

Sezonun gergin geçtiğini dile getiren İlhan Palut "Maalesef saha dışı olaylarının daha çok konuşulduğu bir sezondu." dedi. Palut, Avrupa kupalarını ciddiye aldıklarını ve ön elemeleri geçerek Konferans Ligi'nde hedeflerinin gruplara kalmak olduğunu söylerken, üçüncülüğün de güzel bir nokta olduğunu kaydetti.  Transfer konusuna da değinen tecrübeli çalıştırıcı kanat ya da forvet bölgesine Türk oyuncu alabileceklerini vurgularken, "Çok geniş kadroyu sevmiyorum. İstikrar ve ivme yakalayınca o takım üzerinden 17-18 kişi ile çevirmeye çalışan bir teknik direktörüm. Avrupa'da oynayacağız diye her bölgeye alternatif ve çok fazla transfer yapacağız diye bir durum yok. 20 tane oynayacak bir oyuncuyu hazırlayıp yolumuza devam edeceğiz. Takımımızdan ne kadar oyuncu eksileceğini görmek lazım" diye konuştu.

‘KENDİMİ GÜVENDE HİSSEDİYORUM’
Konyaspor'da kendisini güvende hissettiğini belirten İlhan Palut, Avrupa hedefi olup olmadığı ile ilgili sorulan soruya ise  "Avrupa'da takım çalıştırmak neden olmasın? Ama Konyaspor'daki misyonumu tamamladıktan sonra. Türk futbolcular Avrupa'da bizi çok güzel temsil ediyorlar. Umarım ben dahil yeni jenerasyon hocalar bu konuda daha cesaretli davranır." şeklinde cevap verdi. Palut, “Sahada 4 yerli oyuncu olmalı. Elimizde çok değerli, çok iyi gelişim gösteren Adil, Uğurcan, Soner ve Oğulcan gibi Türk oyuncular var. Biz bu yabancı kuralına göre transfer çalışmalarımızı yapacağız. Buna hazırlıklı olacağız. Mesela sağ bek bölgesini Türk oyunculardan oluşturmak istiyoruz. Hücuma da yerli takviyesi düşünüyoruz" ifadelerini kullandı.