Konyaspor, Türkiye Kupası'na başlıyor! Sonu Avrupa olsun...

Konyaspor, Türkiye Kupası 4. tur karşılaşmasında bu akşam saat 19.0’da evinde 2.Lig ekibi Vanspor FK ile karşı karşıya gelecek. Emre Kargın’ın yöneteceği karşılaşma A Spor’dan naklen yayınlanacak. Anadolu Kartalı, tek maç eleme usulüne göre oynanacak maçtan galibiyet ayrılarak şampiyonluk yürüyüşünü başlatmak istiyor
Konyaspor, Türkiye Kupası'na başlıyor! Sonu Avrupa olsun...

Konyaspor'un bugün Vanspor FK ile oynayacağı Türkiye Kupası maçında Süper Lig'de yedek kalan oyunculara şans doğdu. Yedekler, bu akşamki maçta kendini ispat etme yarışında olacak. Konyaspor'un Süper Lig maçlarında geride kalan süreçte kaleciler Eray Birniçan ve Erten Ersu’nun yanı sıra Alper Uludağ, Nafican Yardımcı, Musa Çağıran, Ekrem Kayılıbal ve Artem Kravets hiç şans bulamadı. Ayrıca Barış Yardımcı, Marin Anicic, Ahmet Karademir gibi isimler de çok az şans buldu. Henüz beklentileri karşılayamayan Amar Rahmanovic, Konrad Michalak ve Ahmed Hassan gibi isimler de kupa maçlarında sergileyecekleri performansla hocalarının gözüne girmeye çalışacak.

ŞAMPİYONLUK HEDEFİ KONDU!
Anadolu Kartalı, bu sezon Türkiye Kupası’nda şampiyonluk hedefliyor. Turnuvanın kazanının doğrudan UEFA Avrupa Ligi’ne katılacak olmasından dolayı eline geçen fırsatı değerlendirmek isteyen İlhan Palut ve talebeleri, Kupa’ya ciddiyet gösteriyor. Takımda fazla süre alamayan oyunculara şans verecek olmasına rağmen oyun disiplininden kopmayacaklarını dile getiren teknik patron İlhan Palut, final maçını görmek istediğini ifade etmişti. Yine basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Konyaspor Başkanı Fatih Özgökçen, daha önce olduğu gibi yine aynı şampiyonluk sevinci yaşamak istediklerini dile getirmişti.

KURA ÇEKİMİ YARIN
Ziraat Türkiye Kupası'nın 5. eleme turu kura çekimi, yarın yapılacak. Türkiye Futbol Federasyonundan (TFF) yapılan açıklamaya göre; TFF Riva Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri Orhan Saka Konferans Salonu'nda gerçekleşecek kura çekimi saat 11.30'da başlayacak. Kura çekimi törenine federasyon yetkilileri ve kulüp temsilcileri katılacak. Kupanın 5. eleme turunda, geçen sezon Spor Toto Süper Lig'i ilk 5 sırada bitiren Beşiktaş, Galatasaray, Fenerbahçe, Trabzonspor ve Demir Grup Sivasspor ile 4. eleme turu müsabakaları sonucunda tur atlayacak 27 takım olmak üzere toplam 32 ekip mücadele edecek. Tek maç eleme usulüne göre, seri başı takımların sahasında oynanacak 5. eleme turu müsabakaları, 28, 29 ve 30 Aralık'ta yapılacak.