Konyaspor yarın Antalyaspor'u konuk edecek

İttifak Holding Konyaspor, Süper Lig'de ilk yarının son maçında yarın sahasında Antalyaspor'u konuk edecek. Son 3 maçından yenilgiyle ayrılan yeşil beyazlılar, bu maçtan galibiyetle ayrılarak devre arasına moralli girmeyi hedefliyor.
Konyaspor yarın Antalyaspor'u konuk edecek

Süper Lig'de 2020/2021 sezonunda inişli çıkışlı grafik sergileyen ve istikrar yakalayamayan İttifak Holding Konyaspor, yarın ilk yarının son maçına çıkacak. Teknik Direktör İsmail Kartal yönetiminde bu sezon hem koronavirüs vakaları hem de üst üste yaşanan sakatlıklar sebebiyle zor günler geçiren yeşil beyazlılar, son 3 maçından da mağlup ayrıldı. 5 Ocak'ta sahasında konuk ettiği Galatasaray'ı 4-3 yenen yeşil beyazlılar, bu tarihin ardından ligde çıktığı maçlarda Karagümrük'e 2-1, Göztepe'ye 3-2 ve son olarak da Trabzonspor'a 3-1 yenilerek kötü bir grafik sergiledi. Yarın ligin 21. hafta maçında Antalyaspor'u ağırlayacak yeşil beyazlılar, bu karşılaşmadan 3 puanla ayrılarak ilk yarıyı moralli kapatmayı hedefliyor. MEDAŞ Konya Büyükşehir Belediye Stadyumu'nda saat 13.30'da başlayacak mücadeleyi Hakem Tugay Kaan Numanoğlu yönetecek.

NUMANOĞLU İLE İLK KEZ

İttifak Holding Konyaspor'un yarın oynayacağı Antalyaspor maçı yönetecek Hakem Tugay Kaan Numanoğlu, yeşil beyazlıların ilk kez bir maçında düdük çalacak. İstanbul bölgesi hakemi Numanoğlu, bu sezon Süper Lig'de orta hakem olarak boy göstermeye başladı. 10. haftada oynanan Fenerbahçe-Beşiktaş derbisini yöneten Tugay Kaan Numanoğlu, ayrıca geçtiğimiz sezonlarda 4 kez 1922 Konyaspor'un maçlarını yönetti. Yarın oynanacak Antalyaspor maçında Numanoğlu'nun yardımcılıklarını Mehmet Metin Bilal Gölen yapacak. Kadir Sağlam ise müsabakanın dördüncü hakemi olacak.

ANTALYASPOR İLE 20. RANDEVU

İttifak Holding Konyaspor, Antalyaspor'la yarın tarihinde 20. maçına çıkacak. Akdeniz temsilcisiyle daha önce 19 kez rakip olan yeşil beyazlılar, 7 karşılaşmayı kazanırken 3'ünü kaybetti. Ekipler arasındaki 9 müsabaka da eşitlikle sona erdi. Geçen sezonun ilk yarısında Konya'da oynanan maç 2-2, ikinci yarısında Antalya'da oynanan maç ise 0-0 beraberlikle sona ermişti. Öte yandan, Konyaspor ile Antalyaspor düellosunda en golcü isim Samuel Eto'o olarak dikkat çekti. Her iki takımın da formasını giyen Kamerunlu futbolcu, attığı 4 golle düellonun top golcüleri listesinde Ömer Ali Şahiner'le birlikte zirvede yer aldı.

KARTAL İLE YANAL REKABETİNDE EŞİTLİK

İttifak Holding Konyaspor Teknik Direktörü İsmail Kartal, Antalyaspor Teknik Direktörü Ersun Yanal'a farklı takımların başında daha önce 3 kez rakip oldu. Bu müsabakaların 1'ini Kartal'ın, 1'ini de Yanal'ın takımları kazandı. 1 karşılaşma da eşitlikle sona erdi. Ekipler arasındaki son rekabet, 29 Aralık 2019'da yaşandı. İsmail Kartal'ın çalıştırdığı Çaykur Rizespor, Ersun Yanal'ın çalıştırdığı Fenerbahçe'ye sahasında 2-1 mağlup olmuştu.

RAKİP SERİ YAKALADI

Antalyaspor, ilk devrenin son haftasında deplasmanda Konyaspor ile yapacağı karşılaşmayı kaybetmeyerek, yenilmezlik serisini beş maça çıkarmayı hedefliyor. Kırmızı beyazlılar, 15'inci haftada sahasında Hatayspor'a 6-0 mağlup olduktan sonra 16'ıncı haftada deplasmanda Galatasaray ile 0-0 berabere kaldı. Ligin 17'inci haftasında konuk ettiği Fatih Karagümrük'ü 3-1 yenen Akdeniz ekibi, bir sonraki hafta Göztepe'Yi 1-0 mağlup ederek bu sezonki ilk deplasman galibiyetini aldı. Ligde 19'uncu hafta mücadelesinde konuk ettiği Trabzonspor'la 1-1 berabere kalan Antalyaspor, bu sonuçla yenilmezlik serisini dört maça çıkardı. Ligin 20'inci haftasını BAY geçen kırmızı beyazlılar, ilk devrenin son haftasında yarın Konyaspor'a konuk olacak.

KONYASPOR'DA 4, ANTALYASPOR'DA 6 EKSİK

Yarın oynanacak Süper Lig 21. hafta maçında Konyaspor'da 4, Antalyaspor'da ise 6 isim forma giyemeyecek. Yeşil beyazlılarda; sakatlıkları devam eden kaleci İbrahim Sehic, savunma oyuncuları Marin Anicic ve Alper Uludağ ile orta saha futbolcusu Volkan Fındıklı bu karşılaşmada görev yapamayacak. Akdeniz temsilcisinde ise sakatlıkları süren Podolski, Ufuk Akyol, Veysel Sarı, Bahadır Öztürk ve Ali Eren İyican ile kırmızı kart cezasılı Ersan Adem Gülüm Konyaspor'a karşı forma giyemeyecek.
 

MUHTEMEL İLK 11'LER

KONYASPOR: Eray, Skubic, Ahmet, Abdülkerim, Guilherme, Jevtovic, Musa, Bytyqi, Amir, Cikalleshi, Kravets

Teknik Direktör: İsmail  Kartal
 

ANTALYASPOR: Boffin, Bünyamin, Naldo, Mert, Kudryashov, Hakan, Nuri, Fredy, Gökdeniz, Amilton, Orgill

Teknik Direktör: Ersun Yanal
 

STAT: MEDAŞ Konya Büyükşehir Belediye

HAKEM: Tugay Kaan Numanoğlu

SAAT: 13.30

YAYIN: beIN SPORTS HD2

 

HÜSEYİN KOYUNCUOĞLU / YENİ HABER GAZETESİ