Konyaspor yarın Rizespor'u konuk edecek! Tek hedef galibiyet

İttifak Holding Konyaspor, Süper Lig'in 30.haftasında yarın sahasında Çaykur Rizespor'u konuk edecek. Yeşil beyazlılar için büyük önem taşıyan bu mücadelede galibiyet harici alınacak skorlar kalan haftalar adına Konyaspor'u çok zor duruma düşürecek.
Konyaspor yarın Rizespor'u konuk edecek! Tek hedef galibiyet

Süper Lig'in 30. haftasında yarın akşam sahasında Çaykur Rizespor'u konuk edecek İttifak Holding Konyaspor, galibiyetten başka sonuç düşünmüyor. Koronavirüs arası sonrası 3 maça çıkan ve henüz galibiyet alamayan yeşil beyazlılar, küme düşme hattına gerilemişti. Aradan sonra çıktığı ilk maçında Gençlerbirliği'ne 2-1 yenilip ardından Sivasspor'la 2-2 berabere kalan Konyaspor, son olarak geçen hafta Beşiktaş deplasmanından da 3-0'lık yenilgiyle dönmüştü. Şu anda puan cetvelinde 27 puanla 17. sırada yer alan yeşil beyazlılar, yarın Rizespor'u yenerek kalan haftalar öncesi moral bulmak istiyor. Yeşil beyazlılar yarın karşılaşacağı Çaykur Rizespor maçı Büyükşehir Stadyumu'nda saat 21.00'de başlayacak. Maçı hakem Fırat Aydınus yönetecek.

1 CEZALI 2 SAKAT

İttifak Holding Konyaspor, zorlu Çaykur Rizespor maçında 3 futbolcusunu oynatamayacak. Yeşil beyazlılarda geçen haftaki Beşiktaş maçında kırmızı kart görerek cezalı duruma düşen Amir Hadziahmetovic ile sakatlıkları devam eden Guilherme ve Hurtado bu maçta forma giyemeyecek. Konuk Çaykur Rizespor'da ise Umar Aminu, Ön çapraz bağları sakatlığı sebebiyle Konyaspor'a karşı oynayamayacak.

3 İSİM SINIRDA

Süper Lig'in 30. haftasında Rizespor'la karşılaşacak Konyaspor'da 3 futbolcu sarı kart cezası sınırında bulunuyor. Yeşil beyazlılarda Ferhat Öztorun, Marko Jevtovic ve Jens Jonsson, bu maçta forma giymeleri ve sarı kart görmeleri halinde 31. haftada deplasmanda oynanacak Gaziantep FK maçında takımlarındaki yerlerini alamayacak.

MİLOSEVİC, RİZESPOR'U SEVİYOR!

İttifak Holding Konyaspor'un deneyimli futbolcusu Deni Milosevic, Çaykur Rizespor maçlarını boş geçmiyor. Yeşil beyazlı takımdaki ilk Süper Lig asistini Ağustos 2016, yine ilk Süper Lig golünü de Ocak 2017'de Çaykur Rizespor ağlarına yollamıştı. Boşnak futbolcu, bu sezon yeşil beyazlı formayı 28 maçta terletirken 4 gol atıp 1 de asist yaptı.

'KONYASPOR MAÇIMIZ HAYATİ ÖNEMLİ'

İttifak Holding Konyaspor'un bu haftaki rakibi Çaykur Rizespor'un Sportif Direktörü Yılmaz Bal, 'Denizlispor maçında beklemediğimiz anda 2-0 geriye düştük. Fakat oyuncularımız verdikleri reaksiyonla maçı galip bile bitirebilirdi. Talihsiz bir maç oldu. Sonuçta 1 puan aldık. Konyaspor maçı bizim için hayati önem taşıyor. Çok zor bir maça gidiyoruz. Onlar için de zor olacak. Pazar günü sahadan 3 puanla ayrılan taraf olmak istiyoruz' diye konuştu.

'FİNAL NİTELİĞİNDE OLACAK'

Çaykur Rizespor’un 31 yaşındaki orta sahası Fernando Boldrin, pazar günü oynayacakları İttifak Holding Konyaspor maçıyla ilgili konuştu. Boldrin, Çaykur Rizespor’un ligde kalmayı hak eden bir takım olduğunu ifade ederek, 'Pazar günü oynayacağımız Konyaspor maçı final niteliğindedir. Konyaspor’un da bizim kadar galibiyete ihtiyacı var. Bütün oyuncu arkadaşlarımla bu maçı konuşuyoruz. Tabii ki herkes ruhunu, mücadelesini yani her şeyini ortaya koyacak. Umarım iyi bir skorla ayrılan biz oluruz' dedi.

MUHTEMEL İLK 11'LER

İTTİFAK HOLDİNG KONYASPOR: Serkan Alper, Selim, Uğur, Skubic, Jevtovic, Jonsson, Ömer Ali, Milosevic, Shengelia, Bajic

ÇAYKUR RİZESPOR: Tarık, Melnjak, Fernandes, Talbi, Moroziuk, Diomande, Samudio, Vetrih, Tunay, Boldrin, Skoda

STAT: Konya Büyükşehir

SAAT: 21.00

HAKEM: Fırat Aydınus

YAYIN: beIN SPORTS HD2
 

HÜSEYİN KOYUNCUOĞLU  / YENİ HABER GAZETESİ