Konyaspor yarın sahasında Başakşehir’i konuk edecek

İttifak Holding Konyaspor, Süper Lig'in 7. haftasında sahasında yarın son şampiyon Medipol Başakşehir'i konuk edecek. MEDAŞ Konya Büyükşehir Stadyumu'nda saat 16.00'da başlayacak karşılaşmayı hakem Halil Umut Meler yönetecek.
Konyaspor yarın sahasında Başakşehir’i konuk edecek

Süper Lig'de geride kalan 6 haftalık periyotta çıktığı 5 maçta 1 galibiyet, 3 beraberlik, 1 de yenilgi alan İttifak Holding Konyaspor, zorlu bir seriye giriyor. Son maçında aldığı mağlubiyetle bu sezonki ilk kaybını yaşayan yeşil beyazlılar yarın sahasında son şampiyon Medipol Başakşehir'i ağırlayarak 4 maçlık zorlu bir seriye girecek. Gelecek hafta ligde yoluna kayıpsız devam eden Fenerbahçe'ye konuk olacak Konyaspor, 9. haftada Kasımpaşa'yı ağırlayacak. Yeşil beyazlıların bu serideki son maçı 10. haftada lider Alanyaspor'la olacak. Hafta içi yaptığı antrenmanlarla Başakşehir maçına hazır hale gelen yeşil beyazlılar, serinin ilk doksanından galibiyetle ayrılarak moral bulmayı hedefliyor. Konyaspor’la İstanbul temsilcisinin karşılaşacağı Süper Lig 7. hafta maçı yarın MEDAŞ Konya Büyükşehir Stadyumu’nda saat 16.00’da başlayacak.

HALİL UMUT MELER’LE 10. MAÇ

İttifak Holding Konyaspor'un yarın oynayacağı Medipol Başakşehir maçını hakem Halil Umut Meler yönetecek. Karşılaşmada Meler'in yardımcılıklarını Kerem Ersoy ve İbrahim Çağlar Uyarcan yapacak. Serkan Tokat ise müsabakanın dördüncü hakemi olacak. İttifak Holding Konyaspor, Halil Umut Meler yönetiminde daha önce çıktığı 9 müsabakadan 3 galibiyet, 2 beraberlik, 4 mağlubiyetle ayrıldı. Tecrübeli hakem, bu müsabakalarda Konyaspor'dan 27 futbolcuya sarı kart, 1 bir futbolcuya da ikinci sarıdan kırmızı kart gösterdi. Başakşehir ise Halil Umut Meler'in düdük çaldığı 13 müsabakadan 6 galibiyet ve 3 beraberlik elde ederken ve 4 maçtan da mağlubiyetle ayrıldı.

BAŞAKŞEHİR SONRADAN AÇILDI

Süper Lig'de 2019-2020 sezonunu şampiyonlukla tamamlayan Medipol Başakşehir, bu sezona kötü başladı. Sezonun ilk haftasında ligin yeni ekiplerinden Hatayspor'a 2-0 kaybeden İstanbul temsilcisi, bir sonraki hafta da Galatasaray'a aynı skorla kaybetti. 3. haftada bu kez Karagümrük'e 2-0 yenilen Başakşehir, daha sonra toparlanma sürecine girdi. 4. hafta maçında sahasında Göztepe'yle golsüz berabere kalan turuncu lacivertliler, 5. haftada Trabzonspor deplasmanından 2-0'lık galibiyetle döndü. Başakşehir, ligdeki son maçında ise sahasında karşılaştığı Antalyaspor'u 5-1 gibi farklı bir skorla yenerek puanını 7'ye çıkardı. Konuk ekip öte yandan bu sezon Şampiyonlar Ligi'nde çıktığı maçlarda Alman temsilcisi Leipzig'e ve Fransız temsilcisi PSG'ye 2-0 mağlup oldu.

4'ER EKSİK VAR

İttifak Holding Konyaspor ve Medipol Başakşehir'de yarınki mücadele öncesi 4'er eksik bulunuyor. Yeşil beyazlılarda uzun süreli sakatlığı bulunan Marin Anicic ve Volkan Fındıklı ile 3 maç sahalardan uzak kalacak olan Amir Hadziahmetovic yarınki maçta oynayamayacak. Konyaspor'da tedavi süreci iyiye giden ve takımdan ayrı hazırlıklara başlayan Uğur Demirok'un da bu maçta riske edilmemesi bekleniyor. Konuk Başakşehir'de ise Okuchukwu, Caiçara, Muhammed Şengezer ve Chadli'nin sakatlıkları devam ediyor.

ŞUT SAVAŞI OLACAK

İttifak Holding Konyaspor, Süper Lig'de bu sezon kalesinde en az şut gören takım olurken, yarınki rakip Medipol Başakşehir de en çok şut çeken takım oldu. Yeşil beyazlılar, şu ana kadar çıktığı maçlarda kalesinde yalnızca 12 şut gördü ve 3 gol yedi. Medipol Başakşehir ise çıktığı 6 maçta rakip kalelere toplam 116 şut çekti. Turuncu lacivertliler, 7 kez gol sevinci yaşadı.

MUHTEMEL 11’LER

KONYASPOR: Sehic, Skubic, Ahmet, Abdülkerim, Alper, Jevtovic, Hurtado, Ömer Ali, Milosevic, Shengelia, Kravets

Teknik Direktör: İsmail Kartal

BAŞAKŞEHİR: Mert, Rafael, Skrtel, Epureanu, Mbombo, İrfan Can, Mahmut, Visca, Deniz, Demba Ba, Crivelli

Teknik Direktör: Okan Buruk

STAT: MEDAŞ Konya Büyükşehir

SAAT: 16.00

HAKEM: Halil Umut Meler

YAYIN: beIN SPORTS HD1

 

HÜSEYİN KOYUNCUOĞLU / YENİ HABER GAZETESİ