Konyaspor zorlu deplasmanda!

Trendyol Süper Lig 24. Hafta mücadelesinde Çaykur Rizespor sahasında Konyaspor’u ağırlayacak. Mutlak galibiyet parolasıyla maça çıkan Omerovic’in talebeleri maç saatini bekliyor. 13:30’da başlayacak olan müsabakayı Cihan Aydın yönetecek.
Konyaspor zorlu deplasmanda!

Konyaspor 3 puan için sahaya çıkıyor. Son haftalarda kaybettiği puanlarla ateş hattına gerileyen yeşil beyazlılar, Karadeniz’de alacağı galibiyetle hem şanssızlığı kırmak hem de deplasman karnesini değiştirmek istiyor. Rakip ligin forma ekiplerinden Çaykur Rizespor. Ligdeki ilk galibiyetini almak için takımını hazırlayan Fahrudin Omerovic, yeni transferleriyle birlikte deplasman planını takımına anlattı

rekabette-konyaspor-onde-2.jpg


HOCA TERCİHLERİ

Anadolu Kartalı, Rizespor karşısında 3 puan alarak çıkışa geçmek için hazır. Yeşil beyazlılarda, Başakşehir maçında oynayan yeni transfer Filip Damjanovic’ den sonra deplasmanda Alassane NDao- Valon Ethemi ikilisinden bir tanesinin oynaması bekleniyor. Savunma planını Uğurcan-NZonzi, merkez orta sahaya ise sarı kart cezalısı olan Soner Dikmen yerine Oğulcan Ülgün’ün başlaması yüksek.

tarihe-gecen-maclar-001.jpg

REKABETTE KONYASPOR ÖNDE

Süper Lig'de 24. hafta maçında TÜMOSAN Konyaspor, Çaykur Rizespor'un rakibi olacak. İki ekip 30. randevuda cumartesi günü karşı karşıya gelecekler. Ligde geride kalan 29 maçta Rizespor 8, Konyaspor 9 kez sahadan galibiyetle ayrıldı. 12 maçta iki müsabakalarda beraberlik bozulmadı. Konyaspor bu karşılaşmalarda 38 kez gol buldu, kalesinde 37 gol gördü.Yeşil beyazlıların +1 averajı bulunuyor. Ligde ateş hattından uzaklaşmak isteyen Konyaspor 21, Rizespor ise 35 puanı var.

eksik-ve-cezalilar.jpg

EKSİK VE CEZALILAR

Rizespor ile Konyaspor 24. Hafta mücadelesinde karşılaşacak. Maç öncesinde iki takımdaki oynamayacak futbolcular belli oldu. Ev sahibinde sakatlığı bulunan Azubuike, Laine ve Alikulov müsabakada şans bulamayacak. Karadeniz temsilcisinde 6 futbolcu ise kart sınırında maça çıkacak. Anadolu Kartalı’nda ise milli takımda olan Bruno Paz ile kart cezalısı Soner Dikmen karşılaşmada olmayacaklar. Gökhan Töre takımla çalışmalar başladı, Adil Demirbağ’ın ise oynaması beklenmiyor.

karadeniz-maclarinin-hakemi-001.jpg

TARİHE GEÇEN MAÇLAR

Rizespor ve Konyaspor 30. kez birbirlerine rakip olacaklar. Geride kalan maçlardaki unutulmaz skorlar
En Farklı Galibiyet (5 - 3) 2 fark, 8 kez, sonuncusu: 20.04.2021
En Farklı Mağlubiyet (3 - 0) 21.11.2021
En Gollü Maç (5 - 3) Toplam 8 gol, 20.04.2021
En Gollü Beraberlik (2 - 2) 2 kez, sonuncusu: 30.10.2011 (Ev sahibi baz alınmıştır)

tarihe-gecen-maclar.jpg

KARADENİZ MAÇLARININ HAKEMİ!

Çaykur Rizespor-Konyaspor mücadelesinde düdük Cihan Aydın’da olacak. Bursa bölgesi hakemi olan 31 yaşındaki hakem, Anadolu Kartalı’nın ligde ki3. maçını yönetecek. Yeşil beyazlılar, Aydın ile ilginç bir istatistiğe imza attı. Konyaspor, Cihan Aydın yönetiminde iki kez Trabzonspor ile maç yaparken, 3. Maçı yine bir Karadeniz temsilcisine karşı oynayacak. Anadolu Kartalı geride kalan 2 maçta 1 galibiyet, 1 yenilgi aldı. Ev sahibi Çaykur Rizespor ise Cihan Aydın yönetiminde ligdeki ilk maçına çıkacak.

 Muhabir
Etiketler :