Konyaspor zorlu Fenerbahçe virajında!

Konyaspor puan aşkına sahaya çıkıyor. Galatasaray deplasmanında alınan yenilgiyle geçen haftayı puansız kapatan Anadolu Kartalı, ateş hattına girmemek için Kadıköy’den puan almaya çalışacak. Rakibini sahasında bekleyecek olan yeşil beyazlılar, Moreno ve Prip ile kanatlardan yüklenecek.
Konyaspor zorlu Fenerbahçe virajında!

Trendyol Süper Lig 16. Hafta mücadelesinde Konyaspor, Fenerbahçe deplasmanında mücadele verecek. İstanbul kampını Fenerbahçe maçıyla bitirecek olan Anadolu Kartalı’nda Paul Bernardoni ve Sokol Çikalleshi kadroda yer almadılar. Ateş hattının hemen üzerinde bulunan TÜMOSAN Konyaspor, Kadıköy’de puana çok ihtiyacı var. Kadir Sağlam’ın yöneteceği karşılaşmanın başlangıç saati 20:00.

tarihe-gecen-skorlar-2.jpg

KANATLARDAN YÜKLENECEK

Ocak ayında ilk maçına Galatasaray deplasmanında başlayan Anadolu Kartalı, Fenerbahçe ile oynadıktan sonra Konya’ya dönecek. Yeşil beyazlılar Pazar günkü İstanbulspor maçı için yeniden şehre gelecek. Konyaspor, transfer dönemi öncesinde çıkacağı son maçta rakibini sahasında bekleyip kanat ataklarıyla gol pozisyonu arayacak. Hakan Keleş’in en büyük kozu ise Marlos Moreno ve Louka Prip.

rekabetteki-rakamlar-2.jpg

REKABETTEKİ RAKAMLAR

Fenerbahçe ve Konyaspor Kadıköy’de 45. randevuda buluşacaklar. Geride kalan 44 maçta Fenerbahçe 33, Konyaspor 8 kez sahadan galibiyetle ayrıldı. 3 karşılaşmada ise taraflar eşitliği bozamadı. Konyaspor bu karşılaşmalarda 48 kez topu ağlara gönderdi, 112 kez gole engel olamadı. Konyaspor 2022-2023 sezonunda Eskişehir’de Fenerbahçe’yi 1-0 yenerken, deprem sonrası ertelenen maç dönüşünde Fenerbahçe, yeşil beyazlıları 4-0 geçti. İki takım erteleme maçını oynayacaklar.

rekabetteki-rakamlar-1.jpg

EKSİK VE CEZALILAR

Oynamayacak futbolcular belli oldu. Ev sahibi Fenerbahçe’de milli takımda olan Djiku ve Osai Samuel ile sakatlıkları bulunan Luan Peres, Rodrigo Becao ve Miha Zajc, Konyaspor’a karşı sahada olmayacak. Anadolu Kartalı’nda ise Muhammet Demir ve Gökhan Töre’nin sakatlıkları devam ediyor. Paz milli takımda. Calvo ise cezalı. Sokol Çikalleshi ve Paul Bernardoni ise kadro dışında oldukları için Fenerbahçe maçında yoklar. Adil Demirbağ ve Soner Dikmen kart sınırında forma giyecekler.

zorlu-viraj-1.jpg

TARİHE GEÇEN SKORLAR

45. Randevuda karşılaşacak olan iki takımın maçlarında tarihe geçen maç skorları şöyle;
En Farklı Galibiyet (5 - 0) 11.03.2006
En Farklı Mağlubiyet (0 - 2) 2 fark, 2 kez, sonuncusu: 07.11.2020
En Gollü Maçlar (5 - 2) 2 kez, toplam 7 gol, sonuncusu: 13.03.2004
En Gollü Beraberlik (1 - 1) 3 kez, sonuncusu: 16.02.2019, Fenerbahçe baz alınarak hazırlanmıştır.

zorlu-viraj-2.jpg

 Muhabir