Konyaspor, zorlu seriden 6 puan çıkardı

İttifak Holding Konyaspor'da ligin 6. haftasından sonra hedef olarak belirlenen 4 maçlık zorlu seriden 6 puan çıktı. Yeşil beyazlılar bu süreçte, Fenerbahçe ve Kasımpaşa'yı yenerken, Başakşehir ve Alanyaspor maçlarından mağlubiyetle ayrıldı.
Konyaspor, zorlu seriden 6 puan çıkardı

Süper Lig'de ilk dört maçında 1 galibiyet ve 3 beraberlik alan İttifak Holding Konyaspor, ilk mağlubiyetini, 6. haftada deplasmanda oynanan Gaziantep FK maçında almıştı. Bu maçın ardından zorlu bir seriye giren yeşil beyazlılar, dişli rakiplerle karşılaşmış ve bu 4 haftada en yüksek puan hedeflenmişti. Bu seride ilk olarak geçen sezonun şampiyonu Başakşehir'i konuk eden yeşil beyazlılar, sahadan 2-1 yenik ayrıldı.

ÜST ÜSTE GALİBİYETLER

8. hafta maçında zorlu bir karşılaşmaya daha çıkan Anadolu Kartalı, şampiyonluk yarışının en ciddi ekiplerinden Fenerbahçe'ye konuk oldu. Ligde bu sezon kaybetmeyen sarı lacivertli takımın konuğu olan Konyaspor, Kadıköy'den puanla dönmeyi hedefledi. Rakibine karşı üstün bir oyun sergileyen yeşil beyazlılar, 2 gol bularak hem 3 puanla ayrıldı, hem de Fenerbahçe'nin namağlup serisine son vermiş oldu. Bir sonraki hafta iç sahada Kasımpaşa'yı ağırlayan yeşil beyazlılar, bu maçtan da 2-1 galibiyetle ayrılarak hanesine bir 3 puan daha yazdırdı.

PERŞEMBE KAZANDI, PAZAR KAYBETTİ

Ligde üst üste 2 galibiyet alarak çıkışa geçen Konyaspor, hafta içi Ziraat Türkiye Kupası 4. Tur maçında 2. Lig Beyaz Grup'ta lider olan Manisa FK'yı konuk etti. Bu sezon kupada sürprize izin vermek istemeyen yeşil beyazlılar rakibine karşı rahat bir oyun sergilediği maçta tam 7 gol birden bularak sahadan 7-0 galibiyetle ayrıldı. Hem ligde hem de kupada moral yükselten Anadolu Kartalı, ligin 10. haftasında lider Alanyaspor'un konuğu oldu. Ev sahibine fazla pozisyon vermeyen yeşil beyazlılar Babacar'ın 37. dakikada attığı gole engel olamayarak sahadan 1-0'lık yenilgiyle ayrıldı. Konyaspor böylelikle bu 4 maçlık zorlu seriden 6 puanla ayrıldı.

HÜSEYİN KOYUNCUOĞLU / YENİ HABER GAZETESİ