Konyaspor’a en az 5 transfer!

Süper Lig’de yeni sezon hazırlıklarına ara vermeden devam eden İttifak Holding Konyaspor’da gözler transfer çalışmalarına çevrildi. Yeşil beyazlılarda öncelik hücum oyuncularına verilirken iki santrafor, iki orta saha ve bir kanat olmak üzere en az 5 transfer yapılacağı öğrenildi.
Konyaspor’a en az 5 transfer!

İttifak Holding Konyaspor’da geçtiğimiz günlerde yapılan Olağan Genel Kurul Sonrası yeniden başkanlık koltuğuna oturan Hilmi Kulluk yönetimi, transferde bu kez sürprize yer vermek istemiyor. Önceki yıllarda alınan birçok yeni oyuncunun takıma beklenen katkıyı sağlamaması üzerine bu kez işi sıkı tutan yönetim, ince eleyip sık dokuyarak nokta atışı transfer yapmayı planlıyor. Transfer komitesi, takıma katılacak yeni oyuncuların hem yetenekli hem de maliyetinin düşük olması konusunda hummalı bir çalışma yürütüyor.

TAKIM YENİLENECEK

Geçtiğimiz sezon son haftalarda aldığı kritik galibiyetlerle düşme potasından uzaklaşan yeşil beyazlılarda kadro yenilenecek. İlk olarak sözleşmesi biten futbolcularla görüşme sağlayan Konyaspor, Uğur Demirok ve Ali Turan’la yeniden nikâh tazelemişti. Şuanda yerli ve yabancı birçok isimle temasını sürdüren yeşil beyazlı yöneticilerin iki santrafor, iki orta saha ve bir de kanat olmak üzere en az 5 transfer yapmayı planladıkları kaydedildi.

ŞU ANA KADAR TEK TRANSFER

Süper Lig’de 15 gün önce başlayan 1. transfer tescil döneminde Konyaspor şu ana kadar tek transfer yaptı. Son olarak Büyükşehir Belediye Erzurumspor’da forma giyen Boşnak Kaleci İbrahim Sehic’e imza attıran yeşil beyazlılar, anlaşmak için Konya’ya getirdiği Muhammet Demir’le de yeni vergi kanunu meselesinden dolayı masadan kalkmıştı. Başakşehir’in sözleşmeli futbolcusu olan Muhammet Demir’in, geçen sezon kiralık olarak forma giydiği Gaziantep FK ile yeniden anlaşma sağladığı öğrenildi.

EMRAH OLMADI, MUSA OLABİLİR

Yeşil beyazlıların temasa girdiği Erzurumsporlu Emrah Başsan transferi olumlu sonuçlanmadı. Erzurum temsilcisi, Konyaspor’un talip olduğu Emrah’la 2 yıllık yeni sözleşme imzaladı. Yeşil beyazlıların hedefindeki diğer ismin ise Musa Çağıran olduğu öğrenildi. Geçtiğimiz sezon Alanyaspor'da forma giyen ve Akdeniz temsilcisinden ayrılması gündemde olan tecrübeli futbolcuyla temasa geçen yönetimin bu hafta içinde bu konuda aşama kaydetmesi ön görülüyor.

KİMLER GİDECEK?

Konyaspor’da transferler kadar gidecek oyuncular da gündemdeki yerini koruyor. Sözleşmesi sona eren Danimarkalı futbolcu Jens Jonsson ile yollarını ayıran yeşil beyazlılarda kaleci Serkan Kırıntılı’nın da takımdan ayrılması bekleniyor. Anadolu Kartalı’nda ayrıca takıma katkı geldiği günden bu yana sakatlıklardan başı kurtulmayan Hurtado’yla da sözleşme feshi konusunda görüşme yapılacağı öğrenildi. Yeşil beyazlıların mevcut oyuncuları için şu ana kadar resmi bir teklif gelmediği belirtilirken Galatasaray ve Beşiktaş’ın Ömer Ali Şahiner’le ilgilendiği bilgisine ulaşıldı. Konyaspor’un kaptan Ömer Ali için 2.5 milyon Euro transfer bedeli belirlediği de gelen bilgiler arasında.

HÜSEYİN KOYUNCUOĞLU / YENİ HABER GAZETESİ