Konyaspor’da azimle gelen zafer! İşte sezonun özeti

İttifak Holding Konyaspor, çok kez sıkıntıya düştüğü 2019/2020 Cemil Usta Sezonu'nda azmederek ligde kalmayı başardı. Sezon boyunca iki farklı teknik direktörle çalışan yeşil beyazlılar, 32. ve 33. haftalarda aldığı kritik galibiyetlerle Süper Lig'e tutunmuş oldu.
Konyaspor’da azimle gelen zafer! İşte sezonun özeti

Süper Lig 2019/2020 Cemil Usta sezonu, her takım için farklı bir hikâye barındırsa da İttifak Holding Konyaspor bunların içinde en çok git gel yaşayan ekip olarak dikkat çekti. Sezona Teknik Direktör Aykut Kocaman'la ilk 5 parolasıyla başlayan yeşil beyazlılar ilk 3 haftayı beraberlikle kapattı. İlk galibiyetini 4. haftada Denizlispor karşısında alan yeşil beyazlılarda daha sonra 8. haftaya kadar işler yolunda gitti.

8. HAFTADA DÜŞÜŞ BAŞLADI

Süper Lig'in 8. haftasında sahasında Yeni Malatyaspor'u konuk eden Konyaspor, maça galibiyet parolasıyla hazırlandı. Tam kadro ve taraftar desteğiyle çıktığı maçta yeşil beyazlılar adına beklenmedik gelişmeler yaşandı. Karşılaşmanın henüz 1. dakikasında Konyaspor kalecisi Serkan Kırıntılı ceza sahası dışında topla elle müdahale edince hakem Mustafa Öğretmenoğlu tarafından kırmızı kartla cezalandırılarak oyundan atıldı. Kaleye Ertuğrul Taşkıran geçse de maça 10 kişi devam eden yeşil beyazlılar toparlanamadı. 4. ve 52. dakikalarda yediği gollerle sahadan 2-0 mağlubiyet alan Konyaspor adına bu karşılaşma aynı zamanda düşüşün başlangıcı oldu.

İLK YARIDA BAŞKA GALİBİYET ALAMADI

Sezona büyük umutlarla başlayan fakat 8. haftada yaşadığı sıkıntı sonrası hızlı bir gerileme dönemine giren yeşil beyazlılar bu haftadan sonra ilk yarının sonuna kadar başka galibiyet alamadı. Yeni Malatyaspor maçından sonra ilk yarıda 9 maça daha çıkan yeşil beyazlılar, bu karşılaşmalardan 6 mağlubiyet 3 beraberlik alarak büyük bir şok yaşadı. Konyaspor, sezonun ilk devresini düşme potasının bir basamak üstünde, 15 puanla 15. sırada kapattı.

DEVRE ARASINDA SIKI HAZIRLIK

Devre arasında Antalya Belek'te kampa girerek hazırlıklarını sürdüren yeşil beyazlılar, üzerindeki ölü toprağı atmak ve çıkış yakalayabilmek için Aykut Kocaman nezaretinde çalışmalarını gerçekleştirdi. Bu süreçte devre arası kampında 3 da hazırlık maçına çıkan yeşil beyazlılar 2 galibiyet ve 1 beraberlik alarak ikinci yarıya hazır görüntü verdi. Konyaspor ayrıca devre arası transfer döneminde Rogerio Thuram, Guilherme Sitya ve Robert Mak'ı kadrosuna katarak elini güçlendirmiş oldu.

İKİNCİ YARIYA YİNE UMUTLA BAŞLADI

Sezonun ikinci yarısını Ankara'da MKE Ankaragücü karşısında açan İttifak Holding Konyaspor, maçın uzatma dakikalarında bulduğu golle sahadan 1-0'lık galibiyetle ayrıldı. 10 maç sonra 3 puanı hanesine yazdıran yeşil beyazlılar yeni bir sayfa açmanın mutluluğuyla 19. haftada oynayacağı Galatasaray maçına hazırlandı. Sahasında ağırladığı rakibine 3-0 mağlup olan yeşil beyazlılar bu kez 7 maç üst üste galip gelememe sıkıntısı yaşadı.

KOCAMAN'LA AYRILIK, KORKMAZ'LA YENİ SAYFA

Konyaspor'da yaşanan kötü günler, ayrılığı da beraberinde getirdi. Yeşil beyazlılarda üçüncü dönemini yaşayan fakat bu sezon takıma katkı sağlayamayan Teknik Direktör Aykut Kocaman ile 21. haftada oynanan ve beraberlikle sona eren Denizlispor maçının ardından yollar ayrıldı. Hocasız kalan yeşil beyazlılar, hızlı bir arayış içine girerek birkaç isimle görüşme gerçekleştirdi. Konyaspor, Türk futbolunun efsane ismi Bülent Korkmaz'la anlaşmaya vardı ve Korkmaz, 22. haftadaki Göztepe maçında takımının başındaki ilk karşılaşmasına çıktı.

KORKMAZ'LA GALİBİYET 5 HAFTA SONRA GELDİ

Yeni teknik direktörü Bülent Korkmaz'la ilk maçına Göztepe karşısında çıkan ve rakibine 3-1 mağlup olan yeşil beyazlılar, daha sonra beraberliğe abone oldu. Kayserispor deplasmanından 2-2, iç sahadaki Kasımpaşa maçından 0-0 ve yine deplasmandaki Yeni Malatyaspor maçından 1-1 beraberlikle dönen yeşil beyazlılar 26. haftada sahasında ağırladığı Fenerbahçe’yi 1-0 yenmeyi başararak yeni hocasıyla ilk galibiyetini aldı. Konyaspor, Bülent Korkmaz’la tam çıkışa geçmişken liglere koronavirüs arası verildi.

KORONAVİRÜS ARASI DA İYİ GELMEDİ

Türkiye'de görülen ilk koronavirüs vakasının ardından 26. hafta itibariyle tüm ligler tatil edildi. Virüs arası öncesi son maçını kazanan yeşil beyazlılarda futbolcular bu tatil döneminde çalışmalarını evlerinden sürdürdü. Daha sonra liglerin 12 Haziran haftasında yeniden başlanacağı duyuruldu. Kayacık Tesisleri'ne gelerek son çalışmalarını buradan yapan Konyasporlu futbolcular, ara sonrası ilk maçına Gençlerbirliği karşısında çıktı. Ankara'dan 2-1 mağlubiyetle dönen Anadolu Kartalı, daha sonra sahasında Sivasspor'la berabere kaldı, Beşiktaş'a 3-0 yenildi. Virüs arasından sonra galip gelmekte zorlanan yeşil beyazlılar, ilk 3 puanını 30. haftada sahasında oynadığı Çaykur Rizespor karşısında aldı.

SON HAFTALARDA BÜYÜK HEYECAN

Sahasında Rizespor'u yenerek altın değerinde 3 puanın sahibi olan Konyaspor'un ligde kalma umudu yeşerirken bir sonraki hafta oynanan Gaziantep deplasmanında alınan 3-1'lik mağlubiyet yeşil beyazlıları yeniden düşme potasına itti. Ardından ligde şampiyonluk yarışı veren Başakşehir'i sahasında ağırlayan Konyaspor, İstanbul temsilcisini 4-3 yenerek büyük mutluluk yaşadı ve ligde kalma adına önemli bir adım atmış oldu. Bir sonraki hafta yine şampiyonluk adayı Trabzonspor'u da 4-3 yenmeyi başaran yeşil beyazlılar, matematiksel olarak Süper Lig'de kalmayı garantiledi. Sezonun son maçında sahasında Alanyaspor'u konuk eden Konyaspor, yedek ağırlıklı çıktığı maçta sahadan 3-2'lik mağlubiyetle ayrıldı. Yeşil beyazlılar adında önemli git gellerin yaşandığı sezon mutlu sona erdi. Konyaspor, bu seneyi 36 puanla 13. sırada tamamladı.

HÜSEYİN KOYUNCUOĞLU / YENİ HABER GAZETESİ