Konyaspor'da başarısızlığının nedeni

Konyaspor ön alan baskısı yapamıyor. Yeşil beyazlılar geride kalan 20 maçta rakibine savunma aksiyon başına yaptırdığı pas (PPDA) analizinde ligin en düşük 3. takım oldu. Raporun birinci sırasında Fenerbahçe, sonuncu sırasında İstanbulspor bulunuyor.
Konyaspor'da başarısızlığının nedeni

Konyaspor ön alan baskısı yapamıyor. Yeşil beyazlılar geride kalan 20 maçta rakibine savunma aksiyon başına yaptırdığı pas (PPDA) analizinde ligin en düşük 3. takım oldu. Oyunu kendi sahasında karşılayan Anadolu Kartalı, rakibinin ileri çıkmasında ve aksiyon almasına karşı önlem almıyor. PPDA raporuna göre ligin ön alanda en az baskı yapan takımı 13.5 ile İstanbulspor takımı oldu.

ppda-2.jpg


KONYASPOR 18. SIRADA

İstanbulspor 14, Konyaspor 15, Gaziantep FK 15.9 ve Sivasspor 16.2 puana sahip. Ligin ön alan baskısını en yüksek takımları ise Fenerbahçe ile Galatasaray. Sezon başından bu yana orta sahada sorun yaşayan Anadolu Kartalı yapılacak transferle birlikte rakiplerine karşı daha agresif olmaya çalışacak. Hakan Keleş, Konyaspor'un rakibi karşılamada yeterince agresif olunmadığını ifade etmişti.

 Muhabir
Etiketler :