Konyaspor'da Başkan merak edilenleri cevaplandırdı!

Konyaspor Başkanı Ömer Korkmaz, Nalçacılılar TV'de taraftarın sorularını cevapladı.
Konyaspor'da Başkan merak edilenleri cevaplandırdı!

Konyaspor Başkanı Ömer Korkmaz, Nalçacılılar TV'de taraftarın sorularını cevapladı. Başkan, Alanyaspor maçındaki oyun ile ilgili, "Kasımpaşa maçından sonra bu işin bittiğini düşündük. Alanya maçında bir kutlama olacağını düşündük sanırım ki futbolcular da böyle davrandı. Oyuncularla hafta içi konuştuğumuzda sezonun en önemli maçının Alanyaspor maçını olduğunu söylemiştik" diye konuştu.

baskan.jpg

"OYUN DEĞİL SONUÇ"

Başkan iyi futbol yerine sonuç alacak futbolun altını çizdi, " Futbolu bir hafta üzerinden değerlendiremeyiz. Bizim oyun ile ilgili bir durumumuz yok. Trabzonspor maçı sonrası Omerovic'e onu anladığımı ancak kazanacağımız bir oyun oynamamız gerektiğini söyledim. Konyaspor puan olarak rahat bir durumda değiliz. Belki iyi bir durumda olsak genç futbolcularımızı bugün oynatabilirdik" dedi.

omerovic.jpg


"HİÇ DÜŞÜNMEDİM"

Omerovic'in Alanyaspor maçında kulübeden çıkmamasını eleştiren Başkan Korkmaz davranışı doğru bulmadığını ancak taraftarın tepkisine tepki olarak hocanın çekindiği için çıkmayabildiğini dile getirdi. Omerovic'in sezon sonu devam edecek mi sorusuna Başkan, "Hiç düşünmedim. Konyaspor ligde kalsın sezon bitince oturup konuşabiliriz" dedi. Başkan Niangbo ve Boateng'in oynamaması ile ilgili de konuştu.

anderson.jpg

"HOCA'NIN TASARRUFU"

Başkan Korkmaz, "Boateng, NZonzi'nin pozisyonunda oynuyor. NZonzi son maçlarda adeta küllerinden doğmuş gibi oynuyor. Nzonzi yeni hocanın elinde ikinci yarının en faydalı oyuncusundan biri haline geldi. Hocanın birinden fedakarlık yapması gerekiyor. İhtiyacı olduğunda değerlendirecektir.İki oyuncunun oynamamasıyla ilgili Omerovic'in kendi tasarrufudur" diye konuştu.

muric.jpg

"MURİC'TEN KURTULDUK"

Başkan takım birlikteliği hakkında, "Kasımpaşa maçında en çok mutlu olduğum yaşanan bir gerginlikte tüm futbolcuların olaya müdahil olmasıydı. O birlikteliğe çok ihtiyacımız vardı. Bu ihtiyacı karşılamayan oyuncularla yollarımızı ayırdık. Muric gibi bir oyuncudan kurtulduk. Tek başına takımın huzurunu bozuyordu, antrenmanda geriye çekiyordu. Bir kişi takımı aşağıya çekiyorsa diğer oyuncularla takım oluşturamıyorsunuz"

soner.jpg

"SÜREKLİ TEPKİ GÖRDÜ"

Soner Dikmen ile ilgili protestolarla ilgili olarak, "Kendi elimizdeki değeri korumalıyız. Türk oyuncu kuralı var. Yerli kuralı da Hoca'nın elini bağladığını düşünüyorum. Gençlerbirliği'nden takımıma gelirken acaba demiştim ama çok iyi bir performans sergiledi. Son maçta Soner sürekli tepki gördü. Oyuncu maçtan çıkarken sorumluluk bende dedi. Başka ne yapabilir? Sezon sonu kontratı bitiyor, değerlendirilir"

hadebe.png


"ÇOK TEREDDÜT YAŞADIK"

Başkan, Hadebe transferiyle ilgili, "Hadebe'nin gelişi ile ilgili çok tereddüt yaşadık alıp-almama konusunda gel gitlerimiz oldu. Oyuncu maliyeti ile ilgili. Devamında ise Adil sakatlandı, eğer Hadebe'yi almasaydık ne yapardık diye düşünüyorum. Şimdi geldi, Avrupa pazarına yeniden girdi. Pozisyon bilgisi yüksek. Damjanovic çok uygun bir transfer olmuştu. O da çıkıp aslanlar gibi oynadı"

logo.png


GENEL KURUL VAR MI?

Sezon sonu genel kurul mu sorusuna Başkan, "Son yıllarda transfer yasağı alan bir kulüp haline geldik. Destek geliyor ama çok borç yükü var. Elimize para gelince oyuncularımıza yatırıyoruz transfer yasağını şu anda düşünmüyoruz. Hedef koymak için 3-4 yıla ihtiyacımız var. Konyaspor güvenli olarak limana yanaşsa bile oturup düşünmeliyiz. Transfer yasağını kaldıramazsak, başarısızsak duramayız ki"

sirketlesme.jpg


"ŞİRKETLEŞME ZORUNLUŞACAK"

Şirketleşme konusu hakkında, "Konyaspor'un şirketlemesi gerekiyor. Bugün aşağı ligden yabancı grubun aldığı Göztepe bağıra bağıra geliyor. Konyaspor yabancı gruba satılmamalı ama şirketleşmeli. Bunun için borcun belli bir düzeye çekilmesi gerekiyor. Bugün şirketleşelim yarın borsaya girelim diye bir şey yok. Şu anda bu borç yapısında ne borsaya açılmak ne de şirketleşmek mantıklı. Dernek statüsündeki takım her geçen gün azalıyor. Şirketleşme zorunlu hale gelebilir. Konyalılar buna el atmalı"

 Muhabir
Etiketler :