Konyaspor’da deplasman fobisi

İttifak Holding Konyaspor, bu sezon dış sahalarda oynadığı maçlarda gol atama başarısı gösteremedi. Yeşil beyazlıların bu yılki tek mağlubiyeti de deplasmanda gelirken, Ankara ve Denizli'de oynanan maçlardan toplam 2 puan çıktı.
Konyaspor’da deplasman fobisi

Süper Lig'in 7. haftasında Pazar günü sahasında Medipol Başakşehir'i konuk edecek İttifak Holding Konyaspor'da iç sahada iyi bir grafik sergilese de aynı başarıyı deplasmanlarda gösteremedi. Bu sezon 3 dış saha maçına çıkan yeşil beyazlılar toplam 2 puanı hanesine yazdırdı. Sezonun ilk maçında Gençlerbirliği ile Ankara'da oynadığı maçtan golsüz beraberlikle dönen yeşil beyazlılar, 4. haftadaki Denizlispor deplasmanından da golsüz beraberlikle ayrıldı. Son dış saha maçında Gaziantep'te Gaziantep FK'ya konuk olan Anadolu Kartalı, oradan da 1-0 mağlubiyetle dönerek bu sezon dış sahalarda gol atma başarısı gösteremedi.

GEÇEN SEZON DAHA BAŞARILIYDI

İttifak Holding Konyaspor, geçen sezon ilk 3 deplasman maçında daha başarılı bir grafik sergilemişti. 2019-2020 sezonunun ilk dış saha maçında 2. haftada Galatasaray ile karşılaşan yeşil beyazlılar rakibiyle 1-1 berabere kalarak gol atmıştı. 4. hafta müsabakasında Denizli deplasmanına giden Anadolu Kartalı oradan da 1-0'lık galibiyetle dönerek 3 puanı hanesine yazdırmıştı. 3. dış saha maçına İzmir'de çıkan yeşil beyazlılar Göztepe'ye 1-0 mağlup olmuştu. Geçen sezon İlk üç dış saha maçında 2 gol atıp 4 puan toplayan yeşil beyazlılar, bu sezondan daha başarılı bir grafik sergilemişti.

HÜSEYİN KOYUNCUOĞLU / YENİ HABER GAZETESİ