Konyaspor’da deplasman kabusu sona erdi

Süper Lig'in 26. haftasında deplasmanda Yeni Malatyaspor'u 3-2 mağlup eden yeşil beyazlılar bu galibiyetle dış saha kabusunu da sona erdirmiş oldu. Yeşil beyazlılar, 4 maç aradan sonra deplasmanda galip geldi.
Konyaspor’da deplasman kabusu sona erdi

İttifak Holding Konyaspor'da yüzler gülüyor. Spor Toto Süper Lig'in 26. haftasında Yeni Malatyaspor'u 3-2'lik skorla yenmeyi başaran Anadolu Kartalı, uzun süre sonra iki maç üst üste galip gelmenin yanında önemli bir hasreti de sona erdirmiş oldu. Bundan önceki son 4 dış saha maçından mağlubiyetle ayrılan yeşil beyazlılar, Malatya'dan 3 puanla dönerek iki ay sonra ilk kez dış sahadan galibiyet çıkardı. Ligin 14. haftasında Kayserispor deplasmandan 2-1'lik galibiyetle döndükten sonra dışarıda yüzü gülmeyen Anadolu Kartalı, Hatay'daki Hatayspor maçından 2-1, Kocaeli'ndeki Karagümrük maçından 2-1, Trabzon'daki Trabzonspor maçından 3-1 ve İstanbul'daki Beşiktaş maçından da 1-0'lık yenilgiyle ayrılmıştı.

DEPLASMANDA PUAN 11'E YÜKSELDİ

İttifak Holding Konyaspor, Yeni Malatyaspor maçıyla birlikte bu sezon dış sahalardaki 12. maçına çıktı. Yeşil beyazlılar rakip sahalardaki galibiyetini 3'e çıkarırken puanı da 11'e yükselmiş oldu. Anadolu Kartalı diğer 9 deplasman maçından ise 2 beraberlik alırken 7'sinden mağlubiyetle ayrıldı. Konyaspor dış sahalardaki 12 maçta 13 gol atarken kalesinde ise 17 gole engel olamadı. Deplasman puan cetvelinde 14. sıraya yükselen Konyaspor, bir sonraki dış saha maçını 3 Mart Çarşamba günü İstanbul'da Başakşehir karşısında oynayacak. Sezonun ilk yarısında Konya'da oynanan karşılaşmayı turuncu lacivertliler 2-1 kazanmıştı.

HÜSEYİN KOYUNCUOĞLU / YENİ HABER GAZETESİ