Konyaspor’da deplasmanda gol sıkıntısı!

İttifak Holding Konyaspor, bu sezon dış sahalarda gol atmakta güçlük çekiyor. Şu ana kadar 5 deplasmana giden yeşil beyazlılar yalnızca 2 gol atabildi. Bu gollerin ikisi de 8. haftada Kadıköy’de oynanan Fenerbahçe deplasmanında geldi.
Konyaspor’da deplasmanda gol sıkıntısı!

10. haftası geride kalan Süper Lig’de 12 puanla 10. sırada yer alan İttifak Holding Konyaspor, bu sezon deplasmanlarda gol atmakta güçlük çekiyor. Sezonun açılışını 2. hafta Ankara’da Gençlerbirliği karşısında yapan yeşil beyazlılar, sahadan 0-0 beraberlikle ayrılmıştı. 4. hafta Denizli deplasmanına giden Anadolu Kartalı, o maçta da rakibiyle yine 0-0 berabere kaldı. 6. hafta Gaziantep deplasmanına giden İttifak Holding Konyaspor, sezonun ilk mağlubiyetini aldığı Antep deplasmanında 1-0’lık yenilgiyle dönerek burada da gol atma başarısı gösteremedi.

İLK GOLLER KADIKÖY’DE GELDİ

Yeşil beyazlıların bu sezon dış sahadaki ilk golleri 8. hafta Kadıköy’de oynanan Fenerbahçe maçlarında geldi. Zorlu rakibi karşısında 67. dakikada Marko Jevtovic ve 77. dakikada  Artem Kravets’in attığı gollerle 2-0 galip gelen Anadolu Kartalı, deplasmanda ilk gollerini attığı maçta ilk kez de dış saha galibiyetini almış oldu. Yeşil beyazlılar ayrıca bu skorla Fenerbahçe’nin namağlup unvanını da sona erdirmişti. Son olarak 10. hafta maçında Alanya’da Aytemiz Alanyaspor’un konuğu olan Konyaspor buradan da 1-0 mağlubiyetle ayrılarak gol atamadı. Geride kalan 10 haftada 5 deplasman maçına giden yeşil beyazlılar dış sahalarda 2 gol bulmuş oldu.

HÜSEYİN KOYUNCUOĞLU / YENİ HABER GAZETESİ