Konyaspor'da fırtınalı dönem! Özgökçen döneminde neler yaşandı!

Konyaspor'da yapılan açıklamanın ardından mevcut Başkan Fatih Özgökçen'in 20 Kasım'daki genel kurulda aday olmayacağı açıklandı. Alkıştan protestoya Başkan Özgökçen'in Konyaspor karnesi haberimizde.
Konyaspor'da fırtınalı dönem! Özgökçen döneminde neler yaşandı!

Konyaspor’da 2021 yılında Hilmi Kulluk’un yerine Başkan seçilen Fatih Özgökçen, Ağustos ayında yeniden güven tazelemesi karşın görev süresine devam ettiremedi ve başkanlığı döneminde 3. Kez genel kurul kararı aldı. Yeşil beyazlıların yaptığı açıklamada Başkan Özgökçen’in 20 Kasım’da kurulda yeniden aday olmayacağı duyuruldu. Başarı ve tepkilerin yaşandığı Özgökçen döneminde yaşananlar.

kurul.jpg

AVRUPA HEYECANI YAŞANDI!

Anadolu Kartalı’nda 897 gün (2.5 yıl) görevde kalan Fatih Özgökçen göreve geldiğinde teknik direktörlük koltuğunda İlhan Palut oturuyordu. Palut ile Konyaspor tarihinin en parlak dönemlerinden bir tanesini yaşayan Başkan, Konyaspor’un 3. olduğu ve Avrupa’ya gittiği dönemde görev yaptı. Transferleri erken bitirerek sezona hızlı girmek isteyen takım hayal kırıklığı ile sezona başladı.

vaduz-maci.jpg

SORUNLAR VADUZ'LA BAŞLADI!

Vaduz gibi Avrupa’da zayıf görülen takıma karşı kaybeden Konyaspor ‘da erken yapılan transferlerin takıma katkı vermemesi yönetim ile teknik heyet arasında görüş ayrılıklarını doğurdu. Avrupa rüyası ile sezona başlayan yeşil beyazlılarda 2022-2023 sezonu kabus gibi devam etti. Sezonun ilk yarısı bitiminde Palut ile yollar ayrıldı ve Stanojevic ile anlaşıldı. Taraftar-başkan arasındaki bağ zedelendi.

genel-kurul.jpg

KONGRE KARARI ALINDI!

Konyaspor taraftarı Palut’un ayrılığı sonrasında Başkan Özgökçen’e karşı tepki gösterdi. Aleksandar Stanojevic 18 sene sonra gelen ilk yabancı hoca olması ve Anadolu Kartalı’nın ligin ikinci yarısına 5 maçta 0 galibiyet ile başlaması sonrasında eleştiriler devam etti. Stanojevic 2022-23 sezonunu 8. Sırada bitirirken, 2023-2024 sezonu başlamasına kısa süre kala Başkan Özgökçen kongre kararı aldı.

keles.jpg

Ağustos ayında yapılan kongre sonrası Özgökçen güven tazelemesine karşın 2023-2024 sezonunda ilk 4 hafta sonrası gelen peşi puan kayıplarının ardından Stanojevic ile yollar ayrıldı. Takımın başına Hakan Keleş getirildi. Adana Demirspor’a deplasmanda mağlup olan Konyaspor’da iç sahadaki Karagümrük beraberliği sonrasında yeniden olağan genel kurul kararı alındı. Özgökçen veda etti.

 Muhabir
Etiketler :