Konyaspor'da gol sıkıntısı

İttifak Holding Konyaspor, 26 haftası geride kalan Süper Lig'de attığı 21 golle bu sezon en az gol bulan takım oldu. Yeşil beyazlıların bu haftaki rakibi Gençlerbirliği de sezonun ikinci yarısında en az gol atan takım konumunda bulunuyor.
Konyaspor'da gol sıkıntısı

Süper Lig’de Konyaspor, bu sezon oynan 26 hafta sonunda topladığı 26 puanla 14. sırada yer alıyor. Yeşil beyazlılarda bu sezon en büyük sıkıntı ise gol yollarında istikrasızlık olarak göze çarpıyor. Geride kalan 26 haftada Konyaspor, attığı 21 golle bu alanda lig sıralamasında en az gol atan takım konumunda bulunuyor. Sezon başında eski golcüsü Riad Bajic'i kadrosuna katan yeşil beyazlılar, 25 yaşındaki Bosna Hersekli futbolcudan da istediği verimi alamadı. Bu sezon 21’i Süper Lig, 1’i de Türkiye Kupası olmak üzere 22 maçta görev alan Bosna Hersekli golcü, rakip fileleri sadece 3 kez havalandırabildi. Gol yollarındaki sıkıntını gidermek için devre arasında eski teknik direktör Aykut Kocaman’ın raporu doğrultusunda Brezilyalı santrfor Rogerio Thuram ile 1.5 yıllık sözleşme imzalandı. Ancak 28 yaşındaki golcü oyuncu da Süper Lig’de görev aldığı 7 maçta takımını gol ya da asist katkısı sağlayamadı.

en-golcu-miya.jpg

EN GOLCÜ MİYA

Yeşil-beyazlıların bu sezon en golcü futbolcusu ise sezon başında takıma dâhil edilen Ugandalı oyuncu Farouk Miya oldu. Miya, bu sezon 19'u lig, 1'i kupa olmak üzere 20 maçta forma giyerken 5 gol atıp, 1 de asist yaptı.  Bu sezon 9 farklı oyuncusundan gol katkısı alan Konyaspor’da gol dağılımı ise şu şekilde: “Miya 5, Milosevic 3, Ömer Ali Şahiner 3, Bajic 3, Jevtovic 2, Shengelia 1, Erdon Daci 1, Jens Jonsson 1, Amir 1” Yeşil-beyazlıların 1 golünü de Fenerbahçe karşılaşmasında Serdar Aziz kendi kalesine attı.

ikinci-yarinin-en-az-gol-atani-gencler.jpg

İKİNCİ YARININ EN AZ GOL ATANI GENÇLER

İttifak Holding Konyaspor’un hafta sonu karşılaşacağı Gençlerbirliği bu sezonun ikinci yarısında en az gol atan takım durumunda. Hamza Hamzaoğlu’nun çalıştırdığı takım, ikinci devrede oynanan 9 karşılaşmada sadece 5 gol atabildi. Kırmızı siyahlılar, 9 maçlık dönemde oynadığı Çaykur Rizespor, Trabzonspor, Denizlispor ve Galatasaray maçlarında gol atma başarısı gösteremedi. Gaziantep FK, Alanyaspor ve Ankaragücü karşısında tek golle kazanan başkent temsilcisi, diğer golleri 3-1 kaybettiği Medipol Başakşehir ve 1-1 berabere biten Antalyaspor karşısında buldu. Gençlerbirliği, sezonun ikinci yarısında oynanan 9 mücadelede, aynı maçta 1’den fazla gol atma başarısı gösteremedi.

HÜSEYİN KOYUNCUOĞLU / YENİ HABER GAZETESİ