Konyaspor'da gözler yabancı kuralında

Yabancı futbolcu konusu masaya yatırıldı. TFF ay sonu konu ile ilgili nihai kararını vermesi beklenirken, Kulüpler Birliği’nde yabancı serbestliği konuşuldu. Yabancı oyuncu kuralı Konyaspor içinde önem arz ediyor. Yeşil beyazlılar 14 yabancısı ile TFF’nin kuralında sınırda yer alıyor.
Konyaspor'da gözler yabancı kuralında

Kulüpler Birliği'nde önceki hafta yapılan toplantıda takımlar yabancı sınırı konusunda bir görüşme yapmış, Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, 1 kulüp dışında diğer tüm kulüplerin aynı görüşte olduğunu belirtmişti. Toplantıda konuşulan başlıklar belli oldu. Masada kendi ülkelerinin milli takımlarında oynayan oyuncuların sınırdan muaf tutulması ile tamamen serbest kalsın maddeleri var. İkinci madde ağır bastı.

kulupler-birligi.jpg

AY SONU KARAR VERİLECEK

Ancak Portekiz, Brezilya, Fransa ve İngiltere gibi baş üstü futbol ülkelerinde milli takımda oynayan oyuncuların Süper Lig’de oynama ihtimali düşük olduğundan bu öneri ikinci planda. Toplantıda yabancı sınırının tamamen kaldırılması konuşuldu. TFF gündem ile ilgili kararını ay sonu vermesi beklenirken, Konyaspor’da 14 yabancı futbolcu var. Yeşil beyazlılar için bu konu çok kritik durumda.

 Muhabir
Etiketler :