Konyaspor’da hangi mevkilere transfer yapılacak? Teknik Direktör İlhan Palut açıkladı

İttifak Holding Konyaspor’da Teknik Direktör İlhan Palut, transfer çalışmaları hakkında bilgi verdi. Palut, “Takımımıza orta saha, kanat ve forvet bölgeleri için transfer arayışlarımız sürüyor. Gelip takıma katkı sağlayacak oyuncuları bulmak önemli” ifadelerini kullandı.
Konyaspor’da hangi mevkilere transfer yapılacak? Teknik Direktör İlhan Palut açıkladı

İttifak Holding Konyaspor Teknik Direktörü İlhan Palut, iyi bir çalışma dönemi ile sezona hazırlandıklarını belirtirken, takıma katkı sağlayacak oyuncuların transferleri için çaba harcadıklarını söyledi.

Yeşil beyazlıların Erzurum’da sürdürdüğü ikinci etap kamp çalışmaları hakkında bilgi veren Teknik Direktör İlhan Palut, “İlk hazırlık maçımızı Erzurumspor ile oynadık ve 2-1 kazandık. Çalışmalarımız gayet güzel gidiyor. Erzurum yaz kampı noktasında gerçekten iyi sahalara ve tesislere sahip. Hava ve mevsim şartları olarak da antrenmanlara uygun. Şu an her şey yolunda ve çalışmalarımızda yolunda güzel gidiyor” ifadelerini kullandı.

İttifak Holding Konyaspor’da göreve gelmeleri sonrasında önemli işlere imza attıklarına inandığını sözlerine ekleyen İlhan Palut, “İlk başta bir önceki sezona gitmek lazım. M. Başakşehir ve Trabzonspor maçlarını kazanan ve her ne kadar ligden düşme kaldırılsa da o küme düşme stresini ve travmasını yaşayan bir Konyaspor vardı. Bizim göreve geldiğimiz dönemde ‘Acaba yine aynı negatif döneme gidiliyor mu? endişesi içerisinde takımımı buldum. Camiada da bu kaygı başlamıştı. Çok yoğun bir maç trafiğinin olduğu dönemdeydik. Biz oyuncularımıza yönelik özgüven ve mücadele gücünü arttırmaya yönelik çalışmalar yaptık. Bu noktada sahadaki kırılma anları da birçok kez lehimize gelişti ve o korkulu bölgeden hemen uzaklaştık. Daha sonra 5-6 hafta süren negatif bir periyodumuz oldu. Ama sonrasında ligin bitimine doğru yakaladığımız bir çıkışla sezonu 11.sırada bitirmeyi başardık. Bizden sonrasını değerlendirdiğim zaman en belirgin farkın özgüvende, mücadele gücünde hücumsal futboldaki artışta görüyorum. Mesele daha önce ceza sahası içerisinde 7-8 kez topla buluşan bir takımdan bunu 30’a yakın seviyelere getiren bir Konyaspor oluştu. Bu durum şut sayılarımıza da, gol girişimi sayılarımıza da yansıdı. Bu noktalarda kendimizi geliştirdiğimizi söyleyebilirim. Ama tabiki gelişimin sonu yok. Daha da iyi olabilirdi. Ama bence kabul edilebilir bir noktada sezon sezonu tamamladık” şeklinde görüş belirtti.

Teknik Direktör İlhan Palut, transfer çalışmaları ile ilgili de bilgi vererek, “Sezon başı kamplarında bizim için iki parametre var. Birincisi takımı hazırlama, ikincisi takımı kurgulama. Teknik ekip olarak kendimizi bu durumlardan soyutlayamıyoruz. Her istediğimiz transfer istediğimiz zamanda olmuyor. Transferin birçok koşulu var. Bunların hepsinin aynı anda gerçekleşip oyuncunun katılımı gerekiyor. Şu ana kadar 4 oyuncu transferi yaptık. Biliyorsunuz yeni oyuncu oynatma kuralı ile beraber takımımıza Türk oyuncular kattık. Bunlar Oğulcan Ülgün, Soner Dikmen’i aldık ve takımımızı Serdar Gürler ile destekledik. Son olarak da Mpoku’yu kadromuza dahil ettik. Tabii ki transfer arayışlarımız devam ediyor. Bu konuda yönetimimizle istişare halindeyiz. Takımımıza orta saha, kanat ve forvet bölgeleri için transfer arayışlarımız sürüyor. Gelip takıma katkı sağlayacak oyuncuları bulmak önemli. 10 günde de transferi bitirebilirsiniz. Ama önemli olan doğru ve takıma katkı sağlayacak oyuncuları bulmak. Bir sezon bu takımla devam etme durumumuzu düşünürsek hata yapma şansımız yok denecek kadar az olmalı. Hedeflediğimiz oyuncularla alakalı çalışmalarımız devam ediyor. Bu transferlerin en kısa zamanda gerçekleşmesi önemli. Takımla birlikte çalışması, uyum sağlaması, fiziksel eksikliği varsa bunların giderilmesi bizim açımızdan önemli. İnşallah en kısa sürede eksik olan bölgelerimize transferlerimizi yapacağız” diye konuştu.

Pandemi nedeniyle taraftarsız oynanan maçların yeni sezondan itibaren yüzde 50 kapasite ile yeniden taraftarlara açık olacağını da sözlerine ekleyen Teknik Direktör İlhan Palut, “Klişe olacak ama gerçekten taraftarsız maçların tadı tuzu yok. İlk başlarda çok zorlandık. Ama taraftarsız maç oynama süreci uzun sürünce alıştık. Bu sezondan itibaren yüzde 50 kapasite ile taraftarlar stadyumlardaki yerlerini alacaklar. İnşallah hem pandeminin ilerleme süreci durur ve ülkemizdeki koşullar sağlık açısından daha iyi olur. Sonrasında da en kısa sürede inşallah tam kapasite ile taraftarlara açılırız. Biz Konyaspor’a geldik geleli taraftarlarımızla buluşma şansımız olmadı. Bu durum tabii ki bizde bir heyecana neden oluyor. Yüzde 50’de olsa o ambiyansı taraftarlarımızla birlikte yaşamak inanılmaz heyecan verici olacak. Bu birlikteliği de güzel sonuçlarla desteklersek herkes açısından daha iyi günler olur” şeklinde görüş belirtti.

Etiketler :