Konyaspor’da hedef 3 puan

İttifak Holding Konyaspor, Süper Lig’in 13. haftasında bugün sahasında Demir Grup Sivasspor’u konuk edecek. MEDAŞ Konya Büyükşehir Belediye Stadyumu’nda saat 19.00’da başlayacak mücadeleyi hakem Fırat Aydınus yönetecek.
Konyaspor’da hedef 3 puan

Süper Lig’de geride kalan 12 haftada çıktığı 11 maçta 4 galibiyet, 4 mağlubiyet ve 3 de beraberlik alarak 15 puan toplayan İttifak Holding Konyaspor, geçen hafta deplasmanda çıktığı maçta ligin son sırasında yer alan MKE Ankaragücü’ne 4-3 mağlup olarak taraftarını üzmüştü. Bu hafta sürprize izin vermek istemeyen İsmail Kartal ve öğrencileri, haftaya 11 puanla 16. sırada başlayan ve kötü bir sezon geçiren Sivasspor’u yenerek yeni bir galibiyet serisine başlamayı hedefliyor. 7 haftadır galibiyet yüzü göremeyen Sivasspor’a karşı 3 puan mücadelesi verecek olan yeşil beyazlılarda son kupa maçında alınan galibiyetin ardından moraller yerine gelmişti. Bugün de sahadan galibiyetle ayrılmayı planlayan yeşil beyazlıların Sivasspor maçı MEDAŞ Konya Büyükşehir Stadyumu’nda saat 19.00’da başlayacak. Mücadeleyi hakem Fırat Aydınus yönetecek.

AYDINUS İLE 30. KEZ

İttifak Holding Konyaspor'un Süper Lig'in 13. haftasında bugün iç sahada oynayacağı maça atanan Hakem Fırat Aydınus, yeşil beyazlıların 30. kez bir maçında düdük çalacak. Konyaspor, Aydınus yönetiminde daha önce çıktığı 29 karşılaşmada 15 galibiyet, 8 beraberlik alırken, 6 karşılaşmadan da yenilgiyle ayrıldı. Aydınus, söz konusu maçlarda Konyasporlu futbolculara 76 kez sarı kart gösterirken, 3 kez ikinci sarıdan kırmızı kart, 1 kez de direkt kırmızı kart gösterdi. Aydınus bu süreçte Konyaspor lehine 4 kez penaltı kararı verdi.

REKABETTE EŞİTLİK VAR

İttifak Holding Konyaspor, Demir Grup Sivasspor'la bugün yapacağı maçla tarihindeki 26. karşılaşmasına çıkacak. Kırmızı beyazlı ekiple daha önce 25 kez karşı karşıya gelen Anadolu Kartalı, bu maçların 8'ini kazanıp, 8'ini kaybederken ekipler arasındaki 9 maç da beraberlikle sona erdi. Yeşil beyazlılar, Sivasspor'la son maçını geçen sezonun 28. haftasında sahasında oynamıştı. Mücadele 2-2 beraberlikle sona ermişti. Sezonun ilk yarısında deplasmanda oynanan maçı ise Sivasspor 2-0 kazanmıştı.

HAZIRLIKLAR TAMAM

Süper Lig’de Demir Grup Sivasspor ile karşılaşacak olan İttifak Holding Konyaspor, taktik çalışmayla hazırlıklarını tamamladı. Kayacık Tesisleri'nde Teknik Direktör İsmail Kartal ve yardımcıları yönetiminde gerçekleşen çalışma koşu ve ısınma hareketleriyle başladı. Çalışmanın geri kalan bölümü taktik antrenmanla devam etti. Marin Anicic antrenmanın bir bölümünde takımla birlikte çalıştı. Maçın oynanacağı saatlerde gerçekleşen antrenman yaklaşık 1.5 saat sürdü. Taktik çalışmayı yöneticiler de bir süre takip etti. Antrenman şut idmanı ile sona erdi.

'KONYASPOR'U YAKINDAN TANIYORUM'

Demir Grup Sivasspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, Konyaspor'u yakından tanıdığını söyleyerek 3 puana odaklandıklarını belirtti. Çalımbay, "Ligde Konyaspor ile karşılaşacağız. Bu maçta galibiyetten başka hiçbir şey düşünmüyoruz. Orada kendi sahamızda oynuyormuşuz gibi galip gelmek için elimizden gelen her şeyi yapacağız. Konyaspor da sezon başında gibi değil toparlandı. Benim de yakından tanıdığım bir takım. Çok zor bir maç olacak ama kesinlikle hedefimiz 3 puan. Başka bir şey düşünmüyorum onu da almak için elimizden gelen bütün gayreti göstereceğiz" ifadelerini kullandı.

MAÇIN MUHTEMEL İLK 11’LERİ

KONYASPOR: Sehic, Skubic, Abdülkerim, Uğur, Guilherme, Milosevic, Amir, Alper, Shengelia, Ömer Ali

Miya

Teknik Direktör: İsmail Kartal

SİVASSPOR: Samassa, Appindangoye, Robin, Barış, Uğur, Hakan, Claudemir, Fajr, Yatabare, Gradel, Kayode

Teknik Direktör: Rıza Çalımbay

STAT: MEDAŞ Konya Büyükşehir

SAAT: 19.00

YAYIN: beIN SPORTS HD1

HAKEM: Fırat Aydınus
 

HÜSEYİN KOYUNCUOĞLU / YENİ HABER GAZETESİ