Konyaspor’da hesap kitap zamanı!

İttifak Holding Konyaspor'da ligde kalma hesapları başladı. Sezon sonuna kadar 5 kritik maça çıkacak olan yeşil beyazlılar, bu karşılaşmalardan alacağı maksimum puanla seneye yine Süper Lig'de oynamaya çalışacak.
Konyaspor’da hesap kitap zamanı!

Süper Lig'de bu sezon sancılı bir süreç geçiren İttifak Holding Konyaspor'un yüzü bir türlü gülmedi. 21.haftada oynanan ve 0-0 beraberlikle tamamlanan Denizlispor maçı sonrası Teknik Direktör Aykut Kocaman'la yollarını ayırarak Bülent Korkmaz'la anlaşan yeşil beyazlılar, yeni hocasından da beklenen verimi alamadı. Korkmaz yönetimindeki ilk maçına Göztepe karşısında çıkan Anadolu Kartalı rakibine 3-1 mağlup oldu.

KORKMAZ'LA 8 MAÇTA 1 GALİBİYET

Yeşil beyazlıların kötü gidişatına Teknik Direktör Bülent Korkmaz da çare olmadı. Yeni hocasıyla bugüne kadar 8 maça çıkan Konyaspor, bu maçlardan yalnızca 1 galibiyet alırken 3'ünü kaybedip 4 mücadelede ise sahadan beraberlikle ayrıldı. Yeşil beyazlıların Korkmaz'la tek galibiyeti, koronavirüs arasından hemen önce oynanan iç sahadaki Fenerbahçe karşılaşması oldu. Konyaspor o maçta rakibine karşı 9 kişi kalmasına rağmen sahadan 1-0'lık galibiyetle ayrılmasını bilmişti.

VİRÜS ARASI İYİ GELMEDİ

Pandemi sürecinde TFF tarafından liglerin tatil edilmesiyle Konyasporlu futbolcular da çalışmalarını evlerinden sürdürmüştü. 12 Haziran haftasında yeniden başlayan Süper Lig'de 3 maça çıkan yeşil beyazlılar henüz galibiyetle tanışamadı. Aradan sonraki ilk maçında Gençlerbirliği deplasmanına giden Anadolu Kartalı, rakibine 2-1 kaybetti. Ardından sahasında Sivasspor'u konuk eden Konyaspor, burada da son dakikada yediği golle maçtan 2-2'lik beraberlikle ayrıldı. Son olarak Şampiyonlar Ligi mücadelesi veren Beşiktaş'ın konuğu olan yeşil beyazlılar, yaklaşık 80 dakikasını 10 kişi oynadığı bu maçtan da 3-0'lık mağlubiyetle ayrıldı.

5 MAÇIN HEPSİ FİNAL

Yeşil beyazlıların bu sezon Süper Lig'de kalabilmesi adına önünde çok kritik 5 maçı daha bulunuyor. Sezon sonu hüzün yaşamak istemeyen Anadolu Kartalı, bu karşılaşmalardan alacağı maksimum puanla seneye yeniden Süper Lig'de mücadele etmeyi hedefliyor. Yeşil beyazlıların bu serisindeki ilk maçı Çaykur Rizespor'la olacak. Puan cetvelinin son sıralarını yakından ilgilendiren mücadelede yeşil beyazlılar Rize temsilcisiyle Pazar günü sahasında karşılaşacak. Konuk ekip Çaykur Rizespor 29 puanla, 27 puanlı Konyaspor'un 3 basamak üstünde 14. sırada yer alıyor.

ÖNÜMÜZDEKİ 2 HAFTA ÇOK ÖNEMLİ

Konyaspor'un önümüzdeki 2 maçı büyük önem arz ediyor. Bu hafta sonu Çaykur Rizespor'la, gelecek hafta da Gaziantep FK ile karşılaşacak yeşil beyazlılar eğer bu karşılaşmalardan toplam 6 puan almayı başarabilirse kalan 3 haftaya çok daha umutlu girecek. Sonraki maçlarında şampiyonluk hesapları yapan Başakşehir ve Trabzonspor'la karşılaşacak olan yeşil beyazlılar, sezonun son haftasında ise Alanyaspor'u konuk edecek.

RAKİPLERİ DE ZORLU MAÇLAR BEKLİYOR

Yeşil beyazlıların düşme potasındaki rakiplerini de kalan haftalarda zorlu maçlar bekliyor. Konyaspor adına avantajlı olacak bu maçlarda rakiplerin yaşayacağı puan kayıpları aşağı inmelerini sağlayacak. Puan cetvelinin altına yer alan takımların kalan maçları şu şekilde; 14.sıradaki Ç.Rizespor; Konyaspor (D), Kayserispor, Kasımpaşa (D), Y. Malatyaspor, Fenerbahçe (D). 15. sıradaki Yeni Malatyaspor; Gençlerbirliği, Sivasspor (D), Beşiktaş, Ç.Rizespor (D), Gaziantep. 16.sıradaki Kayserispor; Beşiktaş, Ç.Rizespor (D), Gaziantep, Başakşehir (D), Trabzonspor. 18. sıradaki Ankaragücü; Alanyaspor, Göztepe (D), Galatasaray, Antalyaspor, Denizlispor (D).

HÜSEYİN KOYUNCUOĞLU / YENİ HABER GAZETESİ