Konyaspor'da Hilmi Kulluk yeniden başkan seçildi

Konyaspor’da gerçekleştirilen Olağanüstü Genel Kurulda mevcut Başkan Hilmi Kulluk tek aday olarak girdiği kurulda yeniden Başkan seçildi. Yönetim kurulunda bazı isim değişikliklerine giden Kulluk yatığı konuşmada şeffaflık ilkesine vurgu yaptı.
Konyaspor'da Hilmi Kulluk yeniden başkan seçildi

Konyaspor’un Olağanüstü Genel Kurulu Selçuklu Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi. Konyaspor tarihinde bir ilk yaşandı ve divana 400’ün üzerinde delege katılımı gerçekleşti. Genel kurulda seçime tek aday olarak giren Başkan Hilmi Kulluk yeniden Konyaspor’un Kulüp Başkanı seçildi.

“ŞEFFAF OLMAYA GAYRET EDİYORUZ”

Şefffaflık ilkesiyle çıktıkları yolda aynı hassasiyetle ilerlediklerini kaydeden Başkan Hilmi Kulluk, “400’ün üstünde katılım yaptığımız için gurur duyuyorum. Bu yönetimimizin başarısıdır. Göreve geldiğimiz günden itibaren şeffaf olmaya gayret gösterdik. Bu konuda çok hassasız. İnce eleyip sık dokuyoruz. Bugün genel kurulda uyguladığımız format, TFF’nin seçimlerde uyguladığı formatın aynısıdır. Oradaki sistemi Konyaspor’umuzun genel kurulunda gerçekleştirdik. Gelir, gider, raporlar, borçlar okundu ama bütün açıklıkla söyleyelim. Şimdiye kadar hesabını veremeyeceğimiz iş yapmadık. Bütün alışverişlerimiz kayıt alıtına alınmaktadır. İsteyenler gelip kontrol edebilir” ifadelerini kullandı.

hilmi-kulluk-001.jpg

KUR FARKI BORCU ARTIRDI

Konyaspor’un mali tablosu hakkında bilgi veren Başkan Kulluk, “Fatih Yılmaz Başkanımızdan görebi 5 Milyon Euro, yani 24 Milyon 666 Bin 50 TL borçla görevi devraldık. Ancak bu borcun haricinde oyuncuların maç başı ücretleri vb gibi durumlar kur farklarıyla rakamı değiştirdi. Konyaspor’umuzun bilanço esasına göre açıklanan 61, muhasebe kayıtlarına girmeyenlere göre 90 milyondur. Bu borç nereden geldi sorusunun cevabı, Konyaspor Kulübünün gelirini giderini yazdığımızda eksi 26 olarak çıkıyor. Güne eksiyle başlıyoruz. Gelenler gidenleri karşılamıyor. Biz göreve geldiğimizde -26 Milyon’la başladık. 33 Milyon da aldığımız borç var. Sadece faiz fazlası 12 Milyon 673 Bin TL borç var. Ayrıca kur zararlarımız var. Bir de 8 Milyon TL’nin üstünde yatırımlarımız oldu. Takımımıza ve altyapımıza eskiyen yıpranan otobüsler yerine yeni otobüsler kazandırdık. Vergi barışı için 3 milyondan fazla ödeme yaptık. Bunlarla birlikte borcumuz belirttiğimiz rakamı bulmaktadır. Yeni dönemde de Konyaspor’umuzun başarısı için yolumuza devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

konyaspor-yeni-yonetim-kurulu.jpg

4 YENİ İSİM

Hilmi Kulluk’un yeni yönetimine giren yeni isimler; Güven Öten, Fuat Kunduracı, Abdülkerim Selek ve Ali Kemal Işıkçeviren oldu.

YENİ YÖNETİMDE YER ALMAYAN İSİMLER

Önceki yönetimde olup yeni yönetimde yer almayan isimler ise; Recep Çınar, Enes Ünlüer, Okay Tınkır, Abbas Kılınç, Mehmet Tosunoğlu, Muzaffer Eğerci, Mehmet Güney, Dursun Kabakçıoğlu, Gültekin Zeren ve Hüsamettin Küçükmeral oldu.

ASİL YÖNETİM KURULU

Hilmi Kulluk (Başkan), Selçuk Aksoy, Celalettin Yılmaz, Mehmet Günbaş, Osman Koçak, Mustafa Aydınalp, Mehmet Güven Öten, M.Zahir Renklibay, Kani Uğur Öncan, Bünyamin Yakup Ssarıtaş, Mustafa Genç, Ahmet Büyükateşli, Fuat Kunduracı, Abdulkerim Selek, Ali Kemal Işıkçeviren.

YEDEKLER

Zekeriya Mızrak, Mehmet Kamanlı, Hakan Kubalı, Ali Tabak, Sertaç Tuza, Hüsamettin Küçükmeral, Mehmet Ali Çakar, Yeşim Pekcan, Hakan Öztürk, Abdulkadir Angı, Meral Taşpınar, Mustafa Yavuz Tezcan, Yasin Maşalı, Mustafa Sami Soylu, Muammer Köken

DİSİPLİN KURULU ASİL: Mümtaz Kulluk, Yusuf Genç, Kamil Büyükateşli

YEDEKLER: Mevlüt Merter Şahin, Ömer Demirhan, Harun Özen

DENETLEME KURULU ASİL: Gökhan Kemal Uysal, Celil Çalış, Talat Bolat

YEDEKLER: Mehmet Bektaş, Ali Fikirli, Mithat Aparcı


HÜSEYİN KOYUNCUOĞLU / YENİ HABER GAZETESİ

Etiketler :