Konyaspor'da İsmail Kartal devri kapandı

İttifak Holding Konyaspor'da alınan başarısız sonuçlarından ardından Teknik Direktör İsmail Kartal ile yollar ayrıldı.
Konyaspor'da İsmail Kartal devri kapandı

Konyaspor Kulübü'nden yapılan açıklamada,  "Teknik direktörümüz İsmail Kartal ile kulübümüz arasındaki sözleşme, karşılıklı olarak anlaşmaya varılarak sona erdirilmiştir. Görüşmelerdeki olumlu tutumu sebebiyle teknik direktörümüz İsmail Kartal ve ekibine teşekkür eder, bundan sonraki kariyerlerinde başarılar dileriz." ifadelerine yer verildi.

Yeşil beyazlılarda, sezon başı Bülent Korkmaz'ın ayrılığı sonrası takımın başına getirilen İsmail Kartal takıma beklenen katkıyı sağlayamayınca yol ayrımına gidildi. Konyaspor kariyerine ikinci hafta deplasmanda oynanan Gençlerbirliği maçıyla başlayan deneyimli teknik adam, şu ana kadar yeşil beyazlı takımın başında 22 maça çıktı. Konyaspor, bu süreçte yalnızca 6 galibiyet alırken, diğer 16 maçın 10'unu kaybedip 6'sından da beraberlikle ayrıldı.

İsmail Kartal'ın Konyaspor'un başındaki en büyük başarısı ise ilk yarıda Süper Lig'in şampiyon takımları Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş'ı mağlup etmek oldu. Yeşil beyazlılar, tarihinde ilk defa aynı sezon içinde bu üç takımı da üst üste mağlup etmeyi başardı.

Konyaspor'da Perşembe günü Beşiktaş ile oynanacak Ziraat Türkiye Kupası Çeyrek Final maçı öncesi takımın başına kimin geleceği merak konusu olurken, boştaki teknik adamlardan Okan Buruk, Tamer Tuna ve Safet Sušić'in isimleri ön plana çıktı.