Konyaspor’da kadro güçlendi

2020-2021 yaz transfer dönemi dün itibariyle sona erdi. 4 Ağustos’ta başlayan ve 5 Ekim’de sona eren bu süreçte İttifak Holding Konyaspor, kadrosunu 10 yeni isimle güçlendirirken birçok oyuncuyla da yollarını ayırdı. Yeşil beyazlılar ayrıca bazı oyuncularını pilot takım 1922 Konyaspor’a kiraladı.
Konyaspor’da kadro güçlendi

İttifak Holding Konyaspor, yeni sezona yenilenmiş kadrosuyla giriş yaptı. Yeşil beyazlılar, 2020-2021 yaz transfer döneminde kadrosuna 10 yeni isim takviye etti. Kale bölgesine yaptığı 3 yeni isimle dikkat çeken yeşil beyazlılar, birinci kaleci olarak Boşnak oyuncu İbrahim Sehic’i renklerine bağladı. Sehic’in arkasına da lig tecrübesi bulunan isimleri kadrosuna katan Anadolu Kartalı, Erten Ersu ve Eray Birniçan’la sözleşme imzaladı. Stoper arayışına giren yeşil beyazlılar, ilk olarak Adil Demirbağ’ı renklerine bağlarken, transferin son gününde stopere bir de Ahmet Çalık takviyesi yaptı. Orta sahaya tecrübeli Musa Çağıran’ı transfer eden yeşil beyazlılar, genç Oğuz Kağan Güçtekin’le de sözleşme imzaladı. Kanadını güçlendirmek isteyen Anadolu Kartalı, Samuel Eduok’u renklerine bağlarken, geçtiğimiz sezon sıkıntı yaşadığı forvet bölgesi için de Süper Lig tecrübesi bulunan Sokol Cikalleshi ve Artem Kravets’i transfer etti.

TEPKİ GÖREN İSİMLERLE YOLLAR AYRILDI

Yeşil beyazlıların bu transfer sezonunda en önemli hamlesi, takımda tepki gören birçok isimle yolların ayrılması oldu. Geçtiğimiz sezon büyük umutlarla kadroya katılan ve beklentilerin çok uzağında kalan Riad Bajic’i gönderen Konyaspor, verim alamadığı diğer forvetleri Rogerio Thuram ve Mucahit Can Akçay’la da yollarını ayırdı, Seddar Karaman’ı da 1922 Konyaspor’a kiralık gönderdi. Yeşil beyazlılar, uzun yıllardır takımda bulunan ve ilk 11 oyuncusu olmayı başaramayan stoper Selim Ay’la da yollarını ayırdı. 36 yaşındaki savunmacı Ali Turan’ı da gönderen Konyaspor,  geçen sezon Serkan’ın yokluğunda kaleyi emanet ettiği Ertuğrul Taşkıran’ı gönderirken, diğer kalecisi Mücahit Atalay’ı da 1922 Konyaspor’a kiraladı. Anadolu Kartalı, ayrıca Jens Jonsson, Fallau Diagne, Ahmet Çolak, Ali Yaşar, Ferhat Öztorun ve Vedat Bora’yı da yeni sezon kadrosunda düşünmediği için yol ayrımına gitti. Yeşil beyazlılar, transferin son gününde sağ bek oyuncusu Savaş Polat’ı da 1922 Konyaspor’a kiralık gönderdi.

HÜSEYİN KOYUNCUOĞLU / YENİ HABER GAZETESi