Konyaspor’da kale düştü!

Süper Lig'de bu sezonun ilk haftalarında ligin en az gol yiyen takımları arasında yer alan İttifak Holding Konyaspor, ilerleyen haftalarda aynı başarıyı gösteremedi. Yeşil beyazlılar, 21 haftalık ilk yarıda kalesinde 27 gol gole engel olamadı.
Konyaspor’da kale düştü!

İttifak Holding Konyaspor'da 2020/2021 sezonunun ilk yarısı başladığı gibi bitmedi. Sezon başında ligin en az gol yiyen takımları arasında yer alan ve bu alanda ilk 5 haftada Aytemiz Alanyaspor'la birlikte zirvede yer alan yeşil beyazlılar daha sonra ilerleyen haftalarda aynı başarıyı gösteremedi. Sezon başı kadroya katılan Boşnak eldiven İbrahim Sehic'le kalesinde geçit vermeyen yeşil beyazlılar, Sehic'in koronavirüse yakalandığı ve sakatlandığı maçlarda kaleyi Eray Birniçan'a emanet etti. Sehic ilk yarıda 16 kez, Eray da 4 kez görev yaptı.

12. HAFTADAN SONRA İŞLER DEĞİŞTİ

Ligin ilk 11 haftasında çıktığı 10 karşılaşmada kalesinde yalnızca 7 gol gören Konyaspor, bu süreçte bir maçta en fazla 2 gol yemişti. 12. haftada deplasmanda Ankaragücü'nün konuğu olan yeşil beyazlılar, rakibine 4-3 yenilerek kalesindeki 4 gole engel olamadı. Bu maçla birlikte ilk yarının sonuna kadar çıktığı tüm karşılaşmalarda da kalesini gole kapatamayan Anadolu Kartalı'nın ilk yarıda yediği gol sayısı 27'ye yükseldi. Yeşil beyazlıların ilk yarıda en çok gol yediği maçlar Ankaragücü (4), Galatasaray (3), Göztepe (3) ve Trabzonspor (3) olarak dikkat çekti.

HÜSEYİN KOYUNCUOĞLU / YENİ HABER GAZETESİ