Konyaspor’da kazanma sırası ligde!

Ziraat Türkiye Kupası 5. Tur maçında TFF 1. Lig ekibi Altınordu’yu 3-1’lik skorla yenerek adını son 16 takım arasına yazdıran İttifak Holding Konyaspor’da gözler lige çevrildi. 13. hafta maçında Pazartesi günü Sivasspor’u ağırlayacak olan yeşil beyazlılar, buradan da galibiyet alarak moral yükseltmeyi hedefliyor.
Konyaspor’da kazanma sırası ligde!

İttifak Holding Konyaspor, Ziraat Türkiye Kupası 5.  Tur’unda genç oyuncularla çıktığı ve zorlanmadığı maçta TFF 1. Lig temsilcisi Altınordu’yu 3-1 yenerek üst tura yükselmişti. Bu galibiyetin ardından yönünü lige çeviren Anadolu Kartalı, zaman kaybetmeden Pazartesi günü ligin 13. haftasında oynanacak Sivasspor maçının hazırlıklarına devam etti. Geçtiğimiz hafta, puan cetvelinin son sırasında yer alan MKE Ankaragücü’ne 4-3’lük skorla yenilen ve morali bozulan Anadolu Kartalı, Sivasspor maçından galibiyetle ayrılarak moral bulmayı hedefliyor. Bu sezon hem sakatlıklar hem de koronavirüs vakalarından dolayı çok kez oyuncu kaybı yaşayan Konyaspor, Sivasspor maçına da yine rotasyonlu kadroyla çıkacak.

EN AZ 5 EKSİK

İttifak Holding Konyaspor, Pazartesi günü oynayacağı Sivasspor maçında en az 5 futbolcusundan yararlanamayacak. Yeşil beyazlılarda, sakatlıkları devam eden Anicic, Volkan, Musa, Eduok ve Hurtado bu mücadelede forma giyemeyecek. Geçtiğimiz hafta Ankaragücü maçında gördüğü sarı kartla sınıra ulaşan ve cezalı duruma düşen Jevtovic de kırmızı beyazlı takıma karşı oynayamayacak. Yeşil beyazlılarda Alanyaspor maçında sakatlanan Kravets ile Cikalleshi, salon çalışmalarına başlasa da bu maçta oynayıp oynamayacakları henüz netlik kazanmadı. Yapılacak kontrollerin ardından durumları belli olacak. Son olarak Erzurumspor maçının ardından koronavirüse yakalan Daci'nin karantinası devam ediyor. TFF’nin yaptığı açıklamaya göre, futbolcuların karantina süresi 10 güne düşürülmüştü. Bu doğrultuda, Erdon'un maçtan önce yapılacak testi eğer negatif çıkarsa, İsmail Kartal'ın görev vermesi halinde bu maçta forma giyebilecek.

HÜSEYİN KOYUNCUOĞLU / YENİ HABER GAZETESİ