Konyaspor’da kötü günler

İttifak Holding Konyaspor’da sıkıntılı günler yaşanıyor. Son 5 maçında dördüncü mağlubiyetini alan yeşil beyazlılar dikiş tutturamadı. Bu sezon üç büyükler olarak adlandırılan şampiyon takımları yenen Konyaspor, Anadolu takımlarına karşı aldığı başarısız sonuçlarla da taraftarını hüsrana uğrattı.
Konyaspor’da kötü günler

Süper Lig’in 20. haftasında deplasmanda karşılaştığı Trabzonspor’a 3-1 kaybeden İttifak Holding Konyaspor, galibiyeti unuttu. Son 5 maçında 4 kez kaybeden yeşil beyazlılar, bu sezonki 9. yenilgisini aldı. 16. haftada oynanan Hatayspor deplasmanından 2-1’lik mağlubiyetle dönen Konyaspor, bir sonraki hafta sahasında Galatasaray’ı 4-3’le geçmişti. Bu galibiyetin ardından üst üste yenilgiler alan yeşil beyazlılar önce 18. hafta maçında Karagümrük’e 2-1 yenildi. Ligin 19. haftasında iç sahada oynanan maçta Göztepe’ye 3-2 kaybeden Anadolu Kartalı, son karşılaşmasında ise Trabzonspor deplasmanından aldığı 3-1’lik yenilgiyle kötü gidişata son veremedi.

SEVİNÇLER KURSAKTA KALDI

Bu sezon ‘üç büyükler’ olarak adlandırılan şampiyon takımlardan Beşiktaş’ı 4-1, Fenerbahçe’yi 2-0 ve son olarak da Galatasaray’ı 4-3 mağlup ederek taraftarını sevindiren yeşil beyazlılar, Anadolu takımlarına karşı aldığı başarısız sonuçlarla sevinçleri kursakta bıraktı. Konyaspor ayrıca son 9 maçında kalesini gole kapatamadı. 11. haftada iç sahada oynanan Erzurumspor maçından 2-0’lık galibiyetle ayrılan yeşil beyazlılar, bu maçın ardından çıktığı 9 maçta kalesinde tam 20 gol gördü. Konyaspor daha önceki 11 haftada yalnızca 7 gol yemişti.

HÜSEYİN KOYUNCUOĞLU / YENİ HABER GAZETESİ