Konyaspor'da olağan kongre öncesi Erkan Genç adaylıktan çekildi

Konyaspor'da Olağan Genel Kurulu öncesi adaylığını açıklayan Erkan Genç yaptığı basın açıklaması ile adaylıktan çekildiğini açıkladı.
Konyaspor'da olağan kongre öncesi Erkan Genç adaylıktan çekildi

"Konyaspor sahipsiz de ğildir, hiçbir zaman kalmayacaktır" başlığıyla adaylıktan çekildiğini duyuran Erkan Genç'in basın açıklaması şöyle:

Büyük camiamız;

Konyaspor açısından bir hayli sancılı geçen Spor Toto Süper Lig Cemil Usta Sezonu’nun tamamlanmasının ardından Konyaspor yönetimi, önce yapılacak genel kurulda aday olamayacağını açıklamış, ardından camiayı sorumluluk almaya davet ederek, Konyaspor’a sahip çıkma çağrısında bulunmuştur. Genel kurul tarihi yaklaştıkça ‘Konyaspor’un sahipsiz kaldığı, kimsenin elini taşın altına koymadığı’ yorumları bizleri ve Konyaspor sevdalısı arkadaşlarımızı derinden üzmüş ve adaylık sürecimizi başlatm ıştır. Adaylığımızı açıklamamızın ardından kısa süre içerisinde gösterilen teveccüh ve sevgi nedeniyle, büyük camiamıza şükranlarımızı sunarız.

Ancak Konyaspor yönetimi, son yaptığı açıklama ile bir süredir devam ettirdiği tutumunun aksine, yeniden aday oldukların ı başkan Hilmi Kulluk’un ağzından kamuoyuna deklare etmiştir. Sayın Başkan Kulluk’un bu kararına saygı duymakla beraber, bu tavır ve üslup değişikliğinin takdirini kamuoyuna bırakıyoruz.

Sayın Başkan Hilmi Kulluk’un ağzından yapılan açıklamada “Camiamızdan gelen yoğun talep ve şehrimizin kanaat önderleriyle yaptığımız durum değerlendirmesi sonucunda ” ifadeleri ile yeniden aday olma kararı bildirilmiştir. Şehrimizin kanaat önderlerinin bizleri de olduğu gibi Konyaspor'un menfaatleri gereği başarıl ı olacağına inandıkları kişileri desteklemesi tabi ki şehrimiz açısından gurur verici bir durumdur. Ancak bu desteğin mevcut yönetim özelinde bir durum olmadı ğı, şehrimizin kanaat önderlerinin her ekibi desteklediği ve Konyaspor menfaatleri gereği hareket ettikleri de bilinmelidir.

Değerli Konyasporlular;

Konyaspor’umuzun tartışmalı delege yapısının demokratik bir mücadeleye zemin olmayacağı herkes tarafından bilinmektedir. Yapılacak bir seçimde hakkaniyet ölçülerinde sonuç alınamayacağı gayet açıkt ır. Kaldı ki bizler, ‘genel kurula kısa süre kala kimsenin aday olmadığı bir Konyaspor’ tablos undan rahatsız olmuş ve sorumluluk almış Konyasporlular olarak kimse ile bir mücadele içinde olma niyetinde değiliz. Mevcut şartlar altında adaylıktan çekildiğimizi ve bir seçim yarışı içinde olmayacağımızı ifade etmek istiyoruz. Bu saatten sonra yapılacak genel kuruldan tek beklentimiz, mevcut yönetimin göreve başladığı tarih ile bugün arasında , mali tabloda ki borçluluk seviyesinin neden ve nasıl bu durumlara geldiğini Sayın Başkanın ağzından öğrenmek olacaktır…

Şimdiden genel kurulda görevine devam edecek olan Sayın Başkan Hilmi Kulluk ve yönetim kurulunu tebrik ediyor, yeni görev süresince başarılar diliyoruz. Her zaman olduğu gibi, bundan sonraki süreçte de Konyaspor ’a ve Konyaspor’un seçilmiş yönetimine destek vermeye devam edeceğiz.

Konyaspor sahipsiz değildir ve hiçbir zaman sahipsiz kalmayacaktır. Dün ve bugün olduğu gibi bundan sonra da, Konyaspor’umuz için hiçbir fedakarlıktan kaçınmayacağ ız, gerektiğinde yine elimizi taşın altına koymaktan çekinmeyeceğiz .

Saygılarımızla…

Erkan Genç