Konyaspor’da parola 3 puan

İttifak Holding Konyaspor, Süper Lig'in 31. haftasında bugün deplasmanda Gaziantep FK'nın konuğu olacak. Geçtiğimiz hafta sahasında Çaykur Rizespor'u yenerek altın değerinde 3 puanı hanesine yazdıran yeşil beyazlılar bugün de kazanarak kalan haftalar öncesi ateş hattıyla puan farkını korumak istiyor.
Konyaspor’da parola 3  puan

Süper Lig'in 31. haftasında İttifak Holding Konyaspor, yine önemli bir müsabakaya çıkacak. Pandemi arası sonrası kötü bir başlangıç yapan yeşil beyazlılar düşme hattına gerilemişti. Geçen hafta sahasında Çaykur Rizespor'la 6 puanlık maça çıkan Konyaspor, karşılaşmanın son anlarında penaltıdan bulduğu golle galip gelmiş ve ateş hattından 1 basamak üste çıkmayı başarmıştı. Bugün de yine aynı önemde bir maça çıkacak olan yeşil beyazlılar, deplasmanda Gaziantep FK'nın konuğu olacak. Konyaspor heyetinde yönetim, teknik heyet ve futbolcularda 3 puandan başka bir ihtimal düşünülmüyor. Dün Kayacık Tesisleri'nde öğleden sonra yaptığı son antrenmanla bu maçın hazırlıklarını tamamlayan yeşil beyazlılar,  akşam saatlerinde özel uçakla Gaziantep'e giderek konaklayacağı otele yerleşti ve maç saatini beklemeye çekildi. İttifak Holding Konyaspor ile Gaziantep FK'nın karşılaşacağı Süper Lig 31.hafta maçı Gaziantep Kalyon Stadyumu'nda bu akşam saat 21.00'de başlayacak ve müsabakayı hakem Hüseyin Göçek yönetecek.

konyaspor-gaziantep-fk-1.jpg

HÜSEYİN GÖÇEK'LE 24. MAÇ

İttifak Holding Konyaspor'un bu akşam oynayacağı Gaziantep FK maçında düdük çalacak olan hakem Hüseyin Göçek, yeşil beyazlıların bu güne kadar Süper Lig'de 23 maçını yönetti. Anadolu Kartalları söz konusu müsabakalarda 9 kez kazanırken 7 kez de kaybetti. Yeşil beyazlılar, Göçek'in yönettiği 7 maçtan da beraberlikle ayrıldı. Öte yandan Hüseyin Göçek, İttifak Holding Konyaspor'un bu sezon 2 farklı maçında düdük çaldı. Yeşil beyazlılar bu maçlarda deplasmanda Başakşehir'le 1-1 berabere kalmış, sahasında Fenerbahçe'yi 1-0 yenmeyi başarmıştı.

konyaspor-gaziantep-fk-3.jpg

KORKMAZ 3. GALİBİYETİN PEŞİNDE

Sezona Teknik Direktör Aykut Kocaman'la başlayan ve alınan başarısız sonuçların ardından 21. haftada oynanan Denizlispor maçının ardından yollarını ayıran yeşil beyazlılar, 22.haftada takımın başına Bülent Korkmaz'ı getirmişti. Korkmaz'la bugüne kadar 9 maça çıkan Konyaspor, yeni hocasıyla 2 galibiyet, 3 mağlubiyet alırken 4 maçtan da beraberlikle ayrıldı. Bülent Korkmaz, Gaziantep FK karşısında Konyaspor'un başındaki 10. maçına çıkacak. Tecrübeli antrenör, bu maçı kazanarak yeşil beyazlı takımla 3. galibiyetini almayı hedefliyor.

konyaspor-gaziantep-fk-4.jpg

KONYASPOR'DA 3 EKSİK

 

İttifak Holding Konyaspor'da Gaziantep FK maçı öncesi 3 eksik bulunuyor. Yeşil beyazlılarda sakatlığı devam eden Guilherme Sitya ile cezalı Jens Jonsson ve Amir Hadziahmetovic bu maçta forma giyemeyecek. Son oynanan Çaykur Rizespor maçında sınırda bulunan ve gördüğü sarı kartla cezalı duruma düşen Jonsson ile Beşiktaş maçında gördüğü kırmızı kartla iki maçtan men cezası alan Amir Hadziahmetovic'in yokluğunda ön libero mevkiinde yeşil beyazlılarda Volkan Fındıklı'nın görev yapması bekleniyor.

KONYASPOR 'YENİ'LERE KAYBETMİYOR

Süper Lig'in 31.haftasında bugün Gaziantep FK'nın konuğu olacak İttifak Holding Konyaspor, bu sezon Süper Lig'e yükselen takımlarla 5 kez karşılaştı. Yeşil beyazlılar söz konusu maçlarda yalnızca Gençlerbirliği'ne deplasmanda 2-1 yenilirken diğer 4 maçtan 1 galibiyet 3 beraberlik aldı. Yeşil beyazlılar, Süper Lig'in yeni ekiplerinden olan Gaziantep FK ile sezonun ilk yarısında Konya'da oynanan müsabakada 0-0 berabere kalmıştı. Öte yandan Süper Lig'de beş maçtır deplasmanda galip gelemeyen İttifak Holding Konyaspor, son iki dış saha maçından mağlup ayrıldı.

GAZİANTEP FK

Günay, Papy, Toşca, Kenan, Kayode, Morais, Oğuz, Güray, Carreira, Maxim, Kana

TD: Marius Smudica

 

KONYASPOR

Ertuğrul, Skubic, Uğur, Anicic, Alper, Ömer Ali, Jevtovic, Volkan, Miya, Milosevic, Bajic

TD: Bülent Korkmaz

 

STAT: Gaziantep Kalyon

SAAT: 21.00

YAYIN: beIN SPORTS HD2

HAKEM: Hüseyin Göçek

 

•HÜSEYİN KOYUNCUOĞLU / YENİ HABER GAZETESİ