Konyaspor'da parola galibiyet

Spor Toto Süper Lig'in 31. haftasında İttifak Holding Konyaspor, bugün sahasında Aytemiz Alanyaspor'u konuk edecek. 3 puandan başka düşüncesi olmayan yeşil beyazlıların bu karşılaşması saat 13.30'da başlayacak.
Konyaspor'da parola galibiyet

İttifak Holding Konyaspor'da geçen hafta Kasımpaşa karşısında son saniyelerde giden 2 puan moralleri bozmuştu. Hafta boyunca çalışmalarını sürdüren ve 3 puana odaklanan Anadolu Kartalı, bu hafta sürprize izin vermek istemiyor. 4 maçtır galibiyete hasret kalan yeşil beyazlılar, bugün sahasında karşılaşacağı Aytemiz Alanyaspor'u yenerek yeni bir sayfa açmayı hedefliyor. Son galibiyetini 20 Şubat'ta Yeni Malatyaspor deplasmanında alan ve bu maçın ardından çıktığı 4 karşılaşmadan 3 beraberlik ve 1 yenilgiyle ayrılan Anadolu Kartalı, Alanyaspor maçını çıkış maçı olarak görüyor. MEDAŞ Konya Büyükşehir Belediye Stadyumu'nda bugün saat 13.30'da başlayacak İttifak Holding Konyaspor-Aytemiz Alanyaspor maçını hakem Koray Gençerler yönetecek.

KORAY GENÇERLER İLE 16. KEZ

İttifak Holding Konyaspor, Aytemiz Alanyaspor maçını yönetecek hakem Koray Gençerler’in yönetiminde 16. maçına çıkacak. Daha önce Gençerler yönetiminde 15 mücadeleye çıkan Anadolu Kartalı, bu süreçte 2 galibiyet, 5 mağlubiyet ve 8 de beraberlik aldı. Koray Gençerler, söz konusu maçlarda Konyasporlu futbolculara 24 kez sarı, 2 kez de ikinci sarıdan kırmızı kart gösterdi. Yeşil beyazlılar lehine de 2 kez penaltı kararı verdi. Bugünkü Mücadelede Gençerler'in yardımcılıklarını Serkan Çimen ve Samet Çiçek yapacak. Maçın dördüncü hakemi ise Abdullah Buğra Taşkınsoy olacak.

ALANYASPOR İLE 12. KARŞILAŞMA

İttifak Holding Konyaspor, Alanya temsilcisiyle tarihindeki 12. maçına çıkacak. Akdeniz ekibiyle daha önce Süper Lig ve Türkiye Kupası maçlarında 11 kez karşılaşan Anadolu Kartalı, 6 kez kazanırken, 5 maçta da sahadan mağlubiyetle ayrıldı. Ekipler arasında berabere biten maçın olmaması dikkat çekti. Yeşil beyazlılar, Alanyaspor'a karşı son galibiyetini 6 Mayıs 2019 tarihinde deplasmanda oynadığı maçta 4-2'lik skorla almıştı. Bu maçın ardından Akdeniz ekibiyle 3 kez daha karşılaşan Anadolu Kartalı, üçünden de mağlup ayrıldı. Yeşil beyazlılar ile Alanyaspor arasında bu sezonun ilk yarısında deplasmanda oynanan müsabakayı ev sahibi ekip 1-0'lık skorla kazanmıştı. İttifak Holding Konyaspor, Alanyaspor ile geride kalan 11 maçta 24 gol atarken, kalesinde ise 17 gol gördü.

5 İSİM SINIRDA

İttifak Holding Konyaspor'da 5 futbolcu, sarı kart cezası sınırında bulunuyor. Yeşil beyazlılarda savunmacı Nejc Skubic, orta saha oyuncuları Ismael Diomande ile Amar Rahmanovic ve forvet oyuncuları Artem Kravets ile Sokol Cikalleshi'nin 3'er sarı kartı bulunuyor. Bu futbolcular, bugün iç sahada oynanacak Aytemiz Alanyaspor müsabakasında forma giymeleri ve sarı kart görmeleri halinde, bir sonraki hafta deplasmandaki Büyükşehir Belediyesi Erzurumspor karşılaşmasında forma giyemeyecek.

KONYASPOR'DA 4 EKSİK

İttifak Holding Konyaspor'da 4 futbolcu, Aytemiz Alanyaspor mücadelesinde forma giyemeyecek. Yeşil beyazlılarda uzun süreli sakatlığı bulunan Alper Uludağ ile MarinAnicic ve sakatlığı devam ettiği öğrenilen Barış Yardımcı bu karşılaşmada forma giyemeyecek. Öte yandan Anadolu Kartalı'nda son oynanan Kasımpaşa mücadelesinde yaşadığı sakatlığı sebebiyle oyundan çıkan Marko Jevtovic'in de Alanyaspor maçında kadroda olmayacağı öğrenildi.

MUHTEMEL 11'LER

KONYASPOR: Sehic, Skubic, Ahmet, Abdülkerim, Guilherme, Diomande, Amir, Bytyqi, Sekidika, Cikalleshi, Kravets

Teknik Direktör: İlhan Palut

ALANYASPOR: Marafona, Fatih, Ceyhun, Salih, Moubandje, Berkan, Juanfran, Tzavellas, Tayfur, Mustafa, Davidson

TD: Çağdaş Atan

STAT: MEDAŞ Konya Büyükşehir Belediye

SAAT: 13.30

HAKEM: Koray Gençerler

YAYIN:beIN SPORTS HD2

 

HÜSEYİN KOYUNCUOĞLU / YENİ HABER GAZETESİ

Etiketler :