Konyaspor'da savunma çöktü!

İttifak Holding Konyaspor’da sezon başından bu yana en gözde mevki olan savunma, son oynanan Çaykur Rizespor maçında çöktü. Rakipten tam 5 gol yiyen yeşil beyazlılarda, yenilen tüm goller neredeyse bireysel hatalardan geldi.
Konyaspor'da savunma çöktü!

Spor Toto Süper Lig’in 36. haftasında deplasmanda Çaykur Rizespor’un konuğu olan İttifak Holding Konyaspor, 2-0 öne geçtiği mücadelede sahadan 5-3 yenilgiyle ayrılarak taraftarını hayal kırıklığına uğrattı. Anadolu Kartalı’nda sezon başından bu yana övülen savunma, bu karşılaşmada beklentilerin çok altında kaldı. Yenilen gollerin neredeyse tamamı bireysel hatalardan gelirken, Konyaspor bu sezon ilk kez kalesinde 5 gol birden görmüş oldu. Yeşil beyazlılar bu maçtan önce bu sene en fazla golü MKE Ankaragücü deplasmanında yemişti. 12. haftada başkent deplasmanında oynanan maçtan 4-3 yenik ayrılan Anadolu Kartalı, Rize’de 5 gol yiyerek bu sezonki bir maçta kalesinde en fazla gol gördüğü karşılaşmayı oynadı.

konyaspor-rizespor.png

GÖZLER AHMET’İ ARADI

İttifak Holding Konyaspor’un sezon başında Galatasaray’dan transfer ettiği Ahmet Yılmaz Çalık, stoperdeki etkili performansıyla güven veriyordu. Bu sezon 27 maçta görev yapan deneyimli oyuncu 34. haftada deplasmanda oynanan Sivasspor karşılaşması öncesi yaşadığı sakatlık sebebiyle maç kadrosundan çıkarılmıştı. O karşılaşmayla birlikte son 3 maçta da forma giyemeyen Ahmet’in yokluğunda Konyaspor kalesinde tam 8 gol gördü. Sivasspor deplasmanından 3-1 yenilgiyle ayrılan Konyaspor, iç sahada Kayserispor ile golsüz berabere kaldı ve son maçında ise Rizespor deplasmanından 5-3’lük yenilgiyle ayrıldı.

ahmet-yilmaz-calik-konyaspor.png

ADİL – ABDÜLKERİM EŞLEŞMESİ UYUMSUZ

Stoperde Ahmet Çalık ile Abdülkerim Bardakcı eşleşmesiyle maçlara çıkan Konyaspor’da, son karşılaşmalarda Ahmet’in yokluğunda genç stoper Adil Demirbağ görev yaptı. Bu iki stoperde aynı uyum yakalanamazken yenilen gollerde de bireysel hatalar ön plana çıktı.  Verilen yanlış paslar ve kademe hatalarıyla son maçında en farklı yenilgisini alan Konyaspor’da Adil Demirbağ, 82. dakikada bir de kendi kalesine gol atarak farkın açılmasına sebep oldu.

adil-demirbag-konyaspor.png

HÜSEYİN KOYUNCUOĞLU / YENİ HABER GAZETESİ

Etiketler :