Konyaspor’da savunma dağıldı!

Süper Lig’de bu sezon ilk 11 haftada kalesinde yalnızca 7 gol gören İttifak Holding Konyaspor, 12. haftada karşılaştığı MKE Ankaragücü maçında tam 4 gol birden yedi. Yeşil beyazlı savunmanın etkisiz kaldığı maçta kaleci İbrahim Sehic de yenilen ilk golde hata yaptı.
Konyaspor’da savunma dağıldı!

Bu sezon Süper Lig’de ilk 11 haftada en az gol yiyen ikinci takım konumunda olan ve kalesinde yalnızca 7 gol gören İttifak Holding Konyaspor’un savunması son maçında eridi. Geçen haftaya kadar dörtlü savunmayla oynayan, 11. haftadaki BB Erzurumspor maçında ilk kez beşli savunma sistemini devreye sokan Teknik Direktör İsmail Kartal’ın taktiği bu kez tutmadı. Geçen hafta BB Erzurumspor maçındaki kazanan oyun sistemini bozmadan 12. haftada MKE Ankaragücü maçına giden Kartal’ın öğrencileri, 4 gol birden yedi.

UYUMSUZ GÖRÜNTÜ VERDİLER

Savunmasıyla ön plana çıkan yeşil beyazlılarda mevcut stoper oyuncularından Abdülkerim Bardakçı, Adil Demirbağ ve Uğur Demirok, ikili stoper oyununda başarılı olurken, üçünün de forma giydiği MKE Ankaragücü maçında uyumsuz görüntü verdi. Hem oyuncu paylaşımında hem de kaleci İbrahim Sehic’le iletişimde iyi olmayan yeşil beyazlı savunma, takımın 3 gol attığı maçta kalesinde 4 gole engel olamadı.

ibrahim-sehic-002.jpg

SEHİC’TEN BEKLENMEDİK HATA

Konyaspor’da taraftarın en çok güvendiği isimlerin başında gelen ve yaptığı kurtarışlarla kalesini gole kapatan Boşnak oyuncu İbrahim Sehic, MKE Ankaragücü maçında kötü bir performans sergiledi. Yeşil beyazlıların kalesinde gördüğü ilk golde beklenmedik bir hata yapan tecrübeli eldiven, kalesini boş bırakarak ceza sahası dışına çıkıp rakibin atağını engellemeye çalıştı. Ev sahibinde Lobjanizde, bunu fırsata çevirerek golü kaydetti.

HÜSEYİN KOYUNCUOĞLU / YENİ HABER GAZETESİ