Konyaspor'da Stanojevic eski sistemine dönecek!

Konyaspor’da Aleksandar Stanojevic geçen sezon yapmak istediği ancak şartlardan dolayı yapamadığı kadro yaşını gençleştirme planını bu sene uygulamaya çalışacak. Gençlerle özel ilgilenen Hoca, Partizan’da 24.8 yaş ortalaması yakalamıştı.
Konyaspor'da Stanojevic eski sistemine dönecek!

TÜMOSAN Konyaspor’da geçen sezon ligin yarısında takımın başına geçen Aleksandar Stanojevic, göreve gelmesinin en büyük nedenlerinden bir tanesi genç kadro kurması ve yapılandırmayı bu şekilde sürdürmesiydi. Ancak Stanojevic göreve geldiğinde yeşil beyazlıların son 10 maçta 2 galibiyeti vardı ve takımın üzerinde kazanma baskısı oluşmuştu. Stanojevic bu nedenle ilk planını kenara bıraktı.

aleksandar.jpg

GENÇLİK AŞISI ZAMANI
İlk haftalarda puan-puanlar almak için sahaya çıkan Konyaspor’da Stanojevic döneminde geçirilen ilk 6 haftada takım gol atamadı. Galatasaray maçıyla çıkışa geçen yeşil beyazlılar daha sonra ligi orta sıralarda kapatmıştı. Stanojevic geçen sezon uygulayamadığı gençlik aşısını bu sene uygulaması bekleniyor. Hoca, genç kadro kurma idealini plan olarak yapsa da bütçe durumu zorunlu hale getirdi.

stanojevic.png

PLAN VE ZORUNLULUK
Aleksandar Stanojevic başarılı olduğu ve kupalar kazandığı Partizan takımında 24.8 yaş ortalaması ile sezonu bitirdi. Konyaspor ise bu sezon 30 yaş ortalamasıyla karşılaşmalara çıktı. Yeşil beyazlılar gelecek sezon takım yaşını aşağı çekme ve gençleri geliştirerek maksimum verim almaya çalışacak. Konyaspor transferde bütçe hesabında kılı kırk yararken kalede Sehic’in arkasında gençler olacak.

 Muhabir
Etiketler :